Kassler, svensk sås och krispig rädissallad

På väg hem från jobbet igår traskade vi förbi vår lägenhet och fortsatte ännu längre norrut, mot en visning av en lägenhet! Nej, vi ska inte flytta. Än. Men eftersom vi idag trängs i en etta känns något med ett par väggar till som rena lyxen.

Och så är det ju så roligt att gå på visningar. Nyfiken som man är…

Kassler, kokt potatis, svensk sås - Enkelt middagstips

När vi väl styrde kosan hemåt igen var jag så hungrig att det ekade om jag gapade när någon pratade. Men det var inte bara därför middagen igår var så god. Husman är ju alltid gott! Det funkar alla gånger!

Tur för mig igår att middagen gick så snabbt att göra. Koka potatis och fixa resten under tiden. I den kalla gräddfilssåsen som du enkelt blandar ihop samsas svenska smaker av äpple, senap och pepparrot. Krispiga rädisor och morötter i en persiljevinägrett är gott till. Sött och pikant ihop med jordigt och friskt! Ja – gott, säsongsanpassat och sverigeinspirerat helt enkelt. Det får bli dagens snabba middagstips, det!

Kassler, svensk sås med krispig rädissallad (4 port.)

1 kg (färsk)potatis
600 g kassler

Svensk sås med äppelmos, senap och pepparrot:

3 dl gräddfil
3 msk äppelmos
2 msk sötstark senap (t.ex. skånsk)
1-2 msk riven pepparrot
Salt

Krispig rädissallad:

1 stort knippe rädisor
2-3 morötter
1 knippe färsk persilja
Olivolja
Citronsaft
Salt, peppar

Börja med att koka potatisen. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av och låt stå. Skiva rädisor och morötter tunt och blanda med en skvätt olja, citronsaft, salt och peppar. Skiva kasslern tunt och stek eller grilla skivorna tills de fått fin färg.

5 kommentarer

  1. Urgott! Jag kan nog tänka mig stekt falukorv också i stället för kassler till allt det goda på den tallriken.

    Vad roligt att gå på visning fast man inte ska köpa! Om inte annat kan man ju få gratis inredningstips och så får man ju drömma och fantisera lite.

    Svara

Skriv en kommentar.