Kassler caprese med pestopotatis

middagstips-kassler-caprese

Här kommer ett snabbt middagstips! Gillar du kassler? Det är inget vi äter ofta hemma, men det är ju billigt och smidigt ibland, exempelvis i paj. Här toppas den däremot med tomat och mozzarella och gratineras i ugnen. Potatisen till blandas med färdig pesto och blir huxflux världens smidigaste potatissallad.

Kassler caprese med pestopotatis (4 port.)

1 kg potatis
1 burk pesto, ca 150 g
600 g kassler
2 tomater
2 bollar mozzarella, ca 250 g
Salt, peppar

Koka potatisen och låt eventuellt svalna innan du blandar den med pesto. Sätt ugnen på 250°. Skiva kasslern och toppa varje skiva med en skiva tomat, en skiva mozzarella samt salt och peppar. Gratinera mitt i ugnen tills det är varmt och fått lite färg, ca 10 min.

kassler-mozzarella-potatis-pesto
pestopotatis

Det bästa med pestopotatisen är att den funkar både varm, ljummen och kall, och passar alltså perfekt om du har kokt potatis över. Prova till grillat!

7 kommentarer

Skriv en kommentar.