Nu har jordgubbe-gubben kommit tillbaka till sin plats utanför Willys. Han pratar så varmhjärtat om sina jordgubbar. ”De är mörka, men de är inte övermogna – jag lovar! Det är en gammal sort, jättesöta. Smaka!”. Jag kan inte låta bli att älska folk som är så engagerade i det de gör. Och jordgubbarna ÄR goda.
Just nu äter jag jordgubbar så ofta jag kan. Det höga literpriset försvarar jag med att jordgubbar är världens absolut godaste järntillskott.
Den här salladen passar bra till det mesta i sommar. Prova till grillat!
Jordgubbssallad med avokado & basilika (4 port.)
1 l jordgubbar
2 avokados
1/2 kruka färsk basilika
Balsamicosirap
Skär jordgubbar och avokados i mindre bitar. Riv över basilika. Ringla balsamicosirap över vid servering.
Ja, är det någon gång på året man ska rent av föräta sig på dessa röda gubbar så är det nu, kosta vad det kosta vill! :)
Man får ju passa på när det är säsong :)
Jag har inte ätit svenska jordgubbar än i år! Men snart…. mums.
Åh det är dags nu!