Tortellinisallad med tomat och mozzarella

Mozzarella är en märklig liten ost, egentligen. Smakar ju i princip ingenting, men ändå är den god? Eller vad säger du? Här har vi mozzarella som jag rivit grovt med händerna (godaste sättet att äta den, tycker jag, och inga knivar för att skära behövs) och blandat i en matig sallad med tomat, spenat, linser, tortellinipasta och en italiensk dressing med parmesan. Dubbelost blir sällan fel.

Recept på tortellinisallad

Den här matiga salladen blir så vegetarisk eller ovegetarisk som du vill ha den, allt beroende på vad dina tortellinis är fyllda med. Jag använde torkade tortellini (5 pix på Netto!) men det borde gå precis lika bra med färsk pasta om du föredrar det.

Tortellinisallad med tomat och mozzarella (4-6 port.)

400-500 g tortellini
1 l spenat
400 g tomater
250 g mozzarella
1 burk kokta linser, ca 2 dl

Italiensk dressing:

1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 dl majonnäs (alt. matlagningsyoghurt)
1 dl olivolja
2 tsk italiensk salladskrydda
1 vitlöksklyfta
1/2 dl finriven parmesan

Koka tortellini. Blanda ingredienserna till dressingen och blanda dressingen med tortellinin. Låt svalna. Häll upp spenat, klyftad tomat, mozzarella och linser i en bunke och blanda med pastan och dressingen.

Tomat, spenat och mozzarella
Spenat, klyftad tomat och riven mozzarella är bra, men det blir bättre…

Spenat, tomat, mozzarella och linser
… Med linser som mättar bra. Färdigkokta linser är smidigt!

Tortellini
Tortellinin kokas, blandas med dressingen och får svalna…

Sallad med pasta och spenat
… Innan den blandas med resten av ingredienserna. Klart! Prova det här nu!

3 kommentarer

Skriv en kommentar.