Italiensk skinksallad med pasta och pesto

Italiensk sallad med skinka, pasta och pesto

Fast vad vet jag om Italien, förresten, jag som bara varit i England och Danmark. (Jo, med mina mått mätt räknas Danmark fortfarande som en utlandsresa. Ungefär som att en praktik räknas som ett jobb för oss som behöver fylla upp raderna på vårt CV.)

Och kall sallad mitt i vintern, är hon skvatt galen den där Sara?

Närå, förståndet är så intakt det kan vara. Sallad mitt i vintern är faktiskt helt okej och efter jul kan jag ha dundercravings efter en fräsch, krispig och matkomebefriande sallad.

Pasta, rökt skinka (rester av julskinkan funkar också) och god mozzarella utgör grunden för dagens middagstips. Genom att verkligen dressa salladen med den krämiga pestodressingen och inte bara hälla dressingen över alltsammans blir salladen godast.

För nej, jag kanske inte vet så mycket om Italien. Men vad som är gott, det vet jag.

Italiensk sallad med skinka, pasta och pesto (4 port.)

4 port. valfri (fullkorns)pasta
500 g rökt skinka (alt. julskinka eller liknande)
300 g körsbärstomater
2 dl turkisk yoghurt (alt. liknande)
2 dl basilikapesto
300 g små mozzarellabollar
140 g ruccola

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tärna skinkan. Halvera tomaterna. Blanda yoghurt och pesto och vänd runt dressingen med alla övriga ingredienser till salladen. Servera direkt!

Du har väl förresten inte missat bloggen Tomtens dotter? Sköna Erica skriver om julmat, julbak och julpyssel blandat med andra tankar om… Ja, julen. Igår gästbloggade jag hos Erica och passade på att bjuda på ett kanonenkelt recept på en gryta med kyckling, saffran och apelsin. Seså, pallra dig in och läs!

Vill du att jag ska gästblogga hos dig också, eller vill du gästblogga här hos mig?
Läs mer om att gästblogga här »

17 kommentarer

  1. Vi gör också en hel del sallade emellanåt, oavsett om det är juli eller november. Går snabbt att göra och blir dessutom löjligt gott i matlådan. Tummen upp för det!

    Svara

Skriv en kommentar.