Istället för ketchup: Stekta tomater

Stekt tomat, enkelt tillbehör till vardagsmaten

Hetta upp olivolja, stek tomathalvor på svag värme i ca 5 min. När tomaterna fått lite färg och mjuknat, tag av från värmen. Ringla över balsamicovinäger och mer olivolja. Salta och peppra.

Servera de varma, mjuka tomaterna till… Allt. Istället för ketchup. Kanske till pannkakor?

Förresten: perfekt att göra på tomater som börjat sjunga på sista versen.

9 kommentarer

 1. Älskar tomater i alla former! Jag brukar också steka, mosa till dem lite och ha som ”sås”. Men har inte provat med balsamico utan bara stekt i olivolja. Verkar som att det är dags att variera de stekta varianterna också…

  Svara
 2. Lotta: Mosa dem brukar jag inte göra, dags för variation här också alltså :)

  Emma: Visst är det! :)

  Tant Gul: Alldeles för mycket socker! Balsamicon ger en del sötma till dessa tomaterna ändå, så man saknar inte sockret :)

  Svara
 3. Mitt första besök på din blogg tror jag minsann. Tittar gärna in igen. Hittade massor trevligheter. Ketchup är jag inte mycket för. Bara till korv. Varma tomater med balsamico låter smarrigt. Sötpotatis är ju såå gott! Det där morotsmoset till isterband har jag ätit något liknande en gång. Mycket gott tillbehör som jag ska göra någon dag!

  Svara
 4. Mårtenssons: Lite syrligt, lite sött… Passar bra ihop! :)

  Sofie: Vad roligt att du hittat hit och att du gillar flera av recepten! :) Extra roligt tycker jag det är att du kommenterar också :D

  Amy: Tack! :)

  Milla: Visst är varma tomater kanongott! :)

  Svara

Skriv en kommentar.