Indisk blomkålsgryta med potatis

Den så kallade rödgröna röran som många är oroliga över är lika aktuell nu som för en vecka sedan. Hur jag röstade är ju faktiskt varken relevant eller intressant längre, men jag kan säga en sak: Den här rödgröna röran, den smakar väldigt gott.

Indisk gryta med blomkål, potatis och spenat

Ät blomkål nu medan den är riktigt fin. Den trivs exempelvis väldans bra i den här krämiga grytan med indiska smaker. Garam masala är en indisk, småhet kryddblandning som är väl värd att köpa hem – den kommer att komma till användning!

Indisk gryta med blomkål och potatis (4 port.)

1 gul lök
1 litet blomkålshuvud
Smör/olja att steka i
1 msk tomatpuré
2 tsk gurkmeja
1 msk garam masala
4 potatisar
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 burk kokosmjölk, ca 400 g
100 g spenat
1 tsk sambal oelek
Salt, peppar

Hacka löken och dela blomkålen i mindre buketter. Fräs löken mjuk tillsammans med blomkålen, tills blomkålen fått lite färg. Låt tomatpuré, gurkmeja och garam masala fräsa med någon minut. Tärna potatisen och tillsätt denna samt krossade tomater och kokosmjölk till grytan. Koka under lock tills potatisen är färdig, 10-15 min. Tillsätt spenaten och rör om. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.

Ät den indisksmakande grytan med yoghurt och ett gott bröd att skopa upp grytan med. Kanske är det dags att baka snabba naanbröd?

Vegetarisk, indisk gryta
Den här grytan är mitt bidrag till Gröna skafferiets vegomattävling.

20 kommentarer

  1. Detta skulle jag vilja testa!

    Första bilden fick mig att tänka på köttfärssås – kanske inte låter så bra för ett bidrag till en veggotävling ;-) men är man nu köttätare så minskar kanske ”rädslan” att äta vegetariskt…

    Den andra bilden med Naanbrödet för mina tankar direkt till den goda tortillan med köttfärsfyllning jag älskade på en mexikansk restaurang förr i tiden – återigen med kött, men jag skulle inte tveka en sekund att äta en tortilla med din blomkålsgryta!

    Det är klart du vinner ♥

    Svara
    • Visst är det så, mat man ”känner igen” är man ju mer benägen att vilja prova. Låter barnsligt men är så sant även för vuxna! Nu blev jag sugen på tortillas med köttfärsfyllning… Mums!

      Kram, ha en bra helg!

      Svara
  2. Det här var något nytt. Ser ruggigt smarrigt ut!

    Din blogg har blivit en ny favorit. Kikar ofta in här när jag ska få inspiration. Lättnavigerad och snygg sida har du också. Tummen upp, helt enkelt.

    Svara
  3. Gjorde precis denna till middag och den blev himmelskt god!
    Vill bara tacka för dina recept, det ger mig verkligen inspiration och du är min absoluta favorit bland matbloggarna!

    Svara
  4. Den blev supergod! Adderade dock röda linser och potatisen krävde typ 50 min för att koka klart i grytan. Var extra generös med kryddningen. Naanbröd till var pricken över i:et.

    Svara

Skriv en kommentar.