Hemmagjord saftsoppa

Dan för dopparedagen och jag sitter i min Musse Pigg-tröja och kollar på Happy Feet med ett halvt öga medan jag äter min risgrynsgröt. Idag gjorde jag saftsoppa till gröten, det är ju så rackarns gott med saftsoppa på risgrynsgröten… Tycker du inte?

Gröt och saftsoppa

Hemmagjord saftsoppa är enkelt att göra, går snabbt att koka och har du dessutom gjort egen saft (eller har en duktig mamma eller farmor som har gjort det, som jag) så vet du dessutom precis vad som finns i saftsoppan. Allt du behöver till hemmagjord saftsoppa är saft och potatismjöl. Så här gör du:

Hemmagjord saftsoppa (ca 6 port.)

1 l stark saft (utspädd ca 2/3 vatten, 1/3 saft)
2 msk potatismjöl

Koka upp saften. Lös upp potatismjölet i lite kallt vatten. Ta av den kokande saften från plattan och vispa ner redningen. Sätt tillbaka på plattan och låt koka upp under omrörning. Blir saftsoppan för tjock, tillsätt mer saft. Blir saftsoppan för tunn, vispa ner mer redning.

Hemmagjord saftsoppa
Recept på saftsoppa

Det är dagens lilla tips, från mig till er alla. Något att servera till uppesittarkvällen ikväll eller frukosten imorgon kanske. Ta det nu lugnt med julstöket och kom ihåg att även om julskinkan blir torr och risgrynsgröten bränner vid så blir det jul ändå. Pausa, ta några djupa andetag och låt alla i familjen hjälpa till. Jag önskar dig en riktigt skön julafton!

6 kommentarer

  1. Saftsoppa var ibland kvällsmat när jag var liten, i den var det torkade äppelringar och plommon osv. som fått koka med. Tack för påminnelsen!

    Önskar er en riktigt god jul ♥

    Svara

Skriv en kommentar.