Hemmagjord potatissallad

Vad är det de säger? Once you go black, you never go back…

Jo, liknelsen är (harkel, harkel) något långsökt, men du förstår säkert vad jag menar. Har du väl börjat göra hemmagjord potatissallad så är tanken på att köpa färdig lite avtändande. Det är ju så enkelt att göra egen! Lite kall, kokt potatis är allt du måste ha, sedan kan du slänga ner lite vad som finns hemma. Kapris kanske? Eller pepparrot? Grillad paprika? Fetaost? Turkisk yoghurt?

Vad brukar du ha i din hemmagjorda potatissallad?

Enkelt recept på hemmagjord potatissallad

Den här klassiska varianten på hemmagjord potatissallad är kanon. Syrligt äpple och gräsig dill är aldrig fel till potatis och känns ju dessutom otroligt somrigt. Majonnäsen får känna sig besegrad av syrlig gräddfil och filmjölk som dessutom gör potatissalladen lite lättare. Och det är ju inte fel, det heller.

Hemmagjord potatissallad (4 port.)

1 purjolök
1 syrligt äpple (alt. 1/2 dl ättiksgurka)
1 knippe dill
3 dl gräddfil
1 dl filmjölk
1 msk majonnäs
Salt, peppar
1 kg kall, kokt potatis (fast sort, helst färskpotatis)

Finstrimla purjolöken, tärna äpplet smått och finhacka dillen. Blanda med gräddfil, filmjölk och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Dela den kalla, kokta potatisen i bitar och blanda ner sist.

Hemmagjord potatissallad

Den hemmagjorda potatissalladen är god till det mesta du kan tänkas slänga på grillen, men särskilt kyckling, fläskkött och vit fisk.

11 kommentarer

 1. Så sant som det är sagt! Kan inte minnas när jag köpte potatissallad sist. Äpple brukar jag också ha i min, och göra en vinägrett istället för mejeriprodukter. Men din såg himla himla god ut!

  Svara
  • Äpple ger fint crunch och lite syra. Ättiksgurka funkar för syran om man inte vill ha äpple i av någon anledning. Jag gillar krämig potatissallad mest, men vinägrettbaserad är inte så tokig den heller. Jag har nyss satt i mig potatissallad med pesto. Mätt :I

   Trevlig helg!

   Svara
 2. Eller hur? Att göra egen är ju så lätt och perfekt att man kan variera smaker och ingredienser efter vad som ska serveras till salladen. Vi gör både klar sallad med vinäger/olja och sån här med tjockare majonnäsbaserad dressing. Kapris eller syltlök är gott, ibland blir det rädisor, sockerärtor eller äpplen i, variation är livet:)

  Ha en fin helg,
  kramar

  Svara

Skriv en kommentar.