Havrekligröt

Havrekligröt

Havrekligröt låter som något som smakar bark och man bara äter för att det är nyttigt. Men lita på mig – det här är så jäklans gott. Nu är visserligen grötsäsongen snart över för den här gången (eller du kanske äter gröt året om?), men prova det här om du inte ätit havrekligröt förr. Havrekli är fullproppat med bra fibrer och ger en gröt som smakar som havregrynsgröt men har konsistensen som mannagrynsgröt.

På bilden – som är några veckor gammal – åt jag havrekligröten med hallonsylt. Igår rörde jag ner en klick kokosolja i gröten och toppade med mango och kokosflarn.

När jag äter gröt till frukost innan jobbet så brukar jag låta gröten koka upp, sedan stänger jag av plattan och låter gröten tjockna på eftervärmen medan jag sminkar mig. Då tar gröten inte längre tid att fixa till frukost än ett par mackor!

Havrekligröt (1 port.)

1 dl havrekli
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl mjölk (alt. mer vatten)
1 nypa salt

Häll ingredienserna i en kastrull och koka knappt 5 min eller tills gröten tjocknat. Gröten tjocknar ytterligare när den svalnat något.

6 kommentarer

  1. Provade att koka havrekligröten i mikro, på medeleffekt i 4 min. Gick bra men kokte över lite grand Funkar nog bättre i skål med höga kanter! Jättegod gröt!

    Svara

Skriv en kommentar.