Frasig havrefisk med krämig dillpotatis

När jag var liten åt jag gärna BARA potatis. Som Håkan i Sune. Men den var ju kokt i alla fall – en kompis åt gärna rå potatis med salt på. Uää! Tea äter helst ingen potatis alls, utan väljer hellre pasta eller matvete. Jag försöker då och då skjuta in lite annorlunda rätter med potatis och rotfrukter, för att hitta något hon gillar. Ingen succé än…

Krispig fisk med krämig dillpotatis

Potatisen här är kokt och sedan blandad med smaksatt crème fraiche. Lite som stuvad potatis, fast lättare i smaken. Det gillade alla vuxna i middagssällskapet! Till det gjorde jag en gammal favorit – frasig havrefisk med dijonsenap. Ett recept från min favorit-Jamie, om jag inte minns fel.

Frasig havrefisk med krämig dillpotatis (4 port.)

Havrefisk:

4 torskfiléer
Salt, peppar
4 tsk dijonsenap
4 nävar havregryn
Olivolja

Dillpotatis:

1 kg potatis
1 kruka färsk dill
3 dl crème fraiche
Salt

Sätt ugnen på högsta speta, ungefär 250°. Koka potatisen. Hacka dillen och blanda med crème fraiche och salt. Lägg ut torskfiléerna på en inoljad eller pappersklädd plåt. Salta och peppra. Bred en tesked dijonsenap över varje filé. Blanda havregrynen med olivolja tills grynen är precis täckta. Klappa ut havregrynen på filéerna. Grilla mitt i ugnen tills fisken är vit och ogenomskinlig och täcket har fin färg, ca 10 min. Blanda potatisen med dillkrämen.

Havrepanerad fisk i ugn
Fisken toppas med senap och får sedan ett krispigt täcke av havregryn.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.