Halloweenpasta

Svart pasta, halloweentips

Svart pasta! Är det någon gång du ska testa den så är det den här veckan! Halloweenfestligt värre, eller hur? Vi åt den till pumpapastasås i förra veckan och ja – den smakar faktiskt bättre än den ser ut! Smaken är neutral som pasta, men konsistensen är lite strävare… Halloweenpimpa köttfärssåsen den här i veckan, kanske?

(Mamma. Lugn. Jag ska inte bjuda dig på den. Jag vet vad du tänker.)

Bönpasta, svart pasta

Såhär ser förpackningen med bönpastan ut. Glutenfri, ekologisk och allt möjligt bra. Den kommer från À la Eco och jag hittade den på hälsokosten för 35 spänn!

Det var måndagens snabba middagstips det – nu måste jag kila vidare. Ha en fortsatt finfin måndag! Vi hörs imorgon och då med en hel massa tips på vad du ska göra med pumpaköttet från din arga pumpagubbe. Missa inte!

27 kommentarer

 1. Jag brukar beställa sådana spagetti och annan pasta av bönor på nätet. Min make älskar sådan pasta! :)
  Men visst är den lite läskig med sin svarta färg! :)
  Ha en fin kväll!
  Kramar!
  //Lana

  Svara
 2. Ser onekligen lite creepy ut :-) Kul att använda oväntade färger på mat. Kan tänka mig att det blev effektfullt med färgerna – orange och svart! Pumpor orkar jag faktiskt inte hålla på med, och jag tycker inte särskilt mycket om köttet i dem heller. Små minipumpor däremot tycker jag om. Som dekoration :-)

  Trevlig kväll!

  Svara
 3. jag har bara testat svart pasta som de färgat med bläckfisk-bläck och den har jag inte för mig att smakade särskilt annorlunda än vanlig pasta, men visst är det snyggt! och lite läskigt…

  Svara
 4. Jag har också stött på den där coola pastan med köpte aldrig någon. Jag har tidigare testat färgad med bläck som kändes lite knasigt. Denna låter betydligt godare.
  Jag tänkte vi skulle hitta på något kul till barnen. Pumpamonster blir det absolut. Men jag skulle vilja göra lite läskig mat också :-)

  Svara
 5. Svart pasta har endast serverats en gång i vårt kök och det är nu bra många år sedan. Svart pasta med en sås gjord på tapas Marinara (skaldjur) och grädde fick det att se ut som om maskar kröp runt på tallriken så frun i huset fick sådana kväljningar så hon matvägrade… ;)

  Svara
  • De passar egentligen till det mesta där du annars använt vanlig pasta, eftersom smaken är så neutral. De suger inte åt sig vätska som pasta annars gör dock, så det blir kanske inte lika bra till pastasåser som man vill ska gå ihop med pastan riktigt eller i gratänger och sådär :) Kanske rosta grönsaker, på med lite tomatsås och servera till pastan?

   Svara
  • Hej Anna! Min bästa snabbmat är den här svarta bönpastan tillsammans med råstuvade morötter och spenatsallad med hackad paprika. Grovriv morötter rakt ner i en stuvning, salta lite svartpeppar. Tipset kommer från en av våra kunder. God, nyttig och mättande middag på mindre än en kvart. Vänliga hälsnignar / Lisbeth, à la eco

   Svara

Skriv en kommentar.