Enkelt, grönt broccolimos

Inget fel på potatis. Absolut inte. All heder åt den knölen – jag älskar potatismos. Men lite variation har inte skadat någon.

Broccoli är fullproppat med nyttigheter och dessutom får broccolimoset en fantastisk grön färg. Bara det gör ju middagen roligare att äta. (Så lättlurad är i alla fall jag.)

Självklart kan du göra broccolimos precis som du gör vanligt potatismos (med smör och mjölk) men jag tycker att den lite syrliga färskosten passar finfint till broccolin. Dessutom är det så himla enkelt att göra.

Broccolimos (4 port.)

1 kg broccolibuketter (färska eller frysta)
Salt
100-150 g färskost (typ Philadelphia)
Peppar
En nypa muskotnöt

Koka broccolin mjuk i lättsaltat vatten, ca 5 min. Häll noggrant av allt vatten och mixa broccolin slät. Vänd ner färskosten och blanda till ett jämnt mos. Smaka av med salt, peppar och lite muskotnöt.