Grön linssoppa med spenat

‘Träsksoppa!’ skrev jag på Instagram, och ja… Det är inte den vackraste middagen, den här gröna linssoppan. Särskilt inte eftersom den blir lite skummig efter mixningen. Men hur vackert är falukorv egentligen?

Grön linssoppa med spenat

Linssoppan smakar väldigt bra i alla fall, och är tjock och krämig tack vare linserna. Jag gillar den extra mycket eftersom alla ingredienser är stapelvaror hemma som håller sig länge. En middag att slänga ihop när du inte orkar handla, med andra ord.

Grönt är skönt!

Grön linssoppa med spenat (4 port.)

1 gul lök
Olja att steka i
2 dl gröna linser
1 1/2 l grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
1 tsk vitvinsvinäger
300 g spenat
Salt, peppar

Hacka löken och fräs den mjuk. Blanda ner linserna, häll på buljongen och vinägern. Koka tills linserna är mjuka, 35-40 min. Blanda ner spenaten och koka 1 min innan du mixar soppan slät. Smaka av.

11 kommentarer

  1. Eftersom jag inte gillar gröna linser skulle jag bara använda spenaten och göra en spenatsoppa ;-)

    Den allra enklaste versionen är det knappt inget arbete med: tina stuvad spenat sakta, i med lite salt och muskot, rör ibland, häll i en skvätt grädde eller (fet) mjölk så det blir mer ”soppigt”. Med ett par ägghalvor per person är det åtminstone en mycket god – och vacker – förrätt ;-)

    Svara

Skriv en kommentar.