Grillpannevåfflor (glutenfria!)

Jag levde länge utan våffeljärn. Jag önskar att jag kunde säga att det var under denna period som jag av grav våffelbrist testade att göra våfflor i grillpannan – det hade varit en fin, lite sådär artsy presentation av receptet.

Istället är det nu på senare tid som jag, trots våffeljärnsinnehav, testade att grädda våfflor i grillpannan efter att ha läst om det någonstans. Testa, du också!

Våfflor utan våffeljärn

Om du tycker det är knepigt att vända en hel, stor våffla kan du steka fler små – det funkar lika bra! Har du ingen grillpanna men är obotligt våffelsugen så funkar det förstås lika bra att grädda samma våffelrecept i ett våffeljärn också. Och ja, vill du hellre använda ditt vanliga våffelrecept så går ju säkert det också!

Nu till receptet:

Grillpannevåfflor (2 st stora)

3 dl majsstärkelse
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
Smör/olja att steka i

Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner lite mjölk i taget tills du har en klumpfri smet. Vispa ner äggen. Smält smör eller olja i grillpannan och grädda stora våfflor på medelvärme i grillpannan, ca 5 min/sida, tills de har fin färg på båda sidorna.

Servera gärna grillpannevåfflorna med vi gjorde här, med jordgubbar och färskost blandad med grädde och vaniljpulver, eller gör en matig variant med knaprigt bacon och stekt ägg. (Förslagsvis med lös gula som liksom rinner ut över den krispiga våfflan… Ja, men du förstår ju hur gott…)

Glutenfria våfflor
Grädda våfflor utan våffeljärn? Jajemen!

4 kommentarer

Skriv en kommentar.