Grillad tandoorikyckling med ananasraita

Tandoorikyckling och ananasraita

Om du är sugen på något nytt att lägga på grillen i helgen så tycker jag att du ska prova det här! Kryddig – men inte särskilt het – kyckling tillsammans med en sötsyrlig ananasraita. Riktigt gott! Är du sugen på att hetta till kycklingen kan du krydda upp marinaden med valfri mängd chili. För att få tandoorikycklingen sådär klarröd, som den kan vara på indiska restauranger ibland, färga marinaden med röd hushållsfärg.

Servera tandoorikycklingen med ananasraitan, ris och blandad sallad.

Tandoorikyckling med ananasraita (4 port.)

Tandoorikyckling:

2 dl naturell matlagningsyoghurt
2 msk tandoorikrydda
Salt, peppar
700 g kycklinglårfilé (alt. kycklingbröstfilé)

Ananasraita:

200 g krossad ananas, avrunnen vikt
2 dl naturell matlagningsyoghurt
1-2 cayennepeppar
1 krm spiskummin
1 tsk socker
Salt, peppar

Blanda yoghurten med tandoorikrydda och smaka av med salt och peppar. Blanda ner kycklingen och låt kycklingen marinera i blandningen några timmar, gärna över natten. Blanda ingredienserna till ananasraitan, smaka av och ställ kallt fram till servering. Grilla de marinerade kycklingfiléerna tills de är färdiga helt igenom (vitt kött utan rosa inslag eller innertemperatur på 72°).

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.