Grekisk pastasallad med kyckling

Grekisk kycklingpastasallad

Den här rätten gjorde jag typ en gång i veckan när jag flyttade hemifrån. Då bodde jag i en etta på 26 kvadrat med en kokvrå som inte direkt inbjöd till matlagning. Idag varierar jag mig lite mer, men det här är ändå en sommarfavorit.

Grekisk sallad med tomat, gurka, rödlök och fetaost – utvecklad till en komplett middag med kyckling och pasta till. Lite olivolja och oregano på och givetvis en klick tzatziki till.

Perfekt sommarmat!

Grekisk pastasallad med kyckling (4 port.)

Souvlakikyckling:

500 g kycklingfilé
1/2 dl olivolja
2 msk citronsaft
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk rosmarin (alt. timjan)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Grekisk sallad med pasta:

300 g pasta
Salt
3 tomater
1/2 gurka
1/2 rödlök
1 pkt fetaost, ca 150 g
Oregano
God, kallpressad olivolja

Blanda alla ingredienser till kycklingen och låt marinera över natten eller minst 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Bryn ev. kycklingfiléerna och lägg dem i en form och stek färdigt i ugnen tills innertemperaturen på köttet är 72°, ca 30 min. Koka under tiden pastan i välsaltat vatten och låt svalna. Skär grönsaker och ost i bitar. Blanda grönsakerna, osten och pastan, toppa med kycklingen i skivor, oregano och några droppar olivolja.

Snabblagad sallad till middag

Imorgon är det faktiskt typ fredag för mig! På torsdag ska jag och Tea bara vara hemma och mysa när förskolan är stängd och på fredag åker jag på äventyr till Stockholm för lite möten med bloggen. Spännande. Fortsättning följer!

2 kommentarer

Skriv en kommentar.