Gästbloggare: Millas hälsoblogg

millas-halsoblogg

Hej. Jag som gästbloggar i dag hos Sara heter Camilla och är 43 år och bor i Örebro med make och våra barn som är 22 och 17 år. Jag driver Millas hälsoblogg sedan 4 år tillbaka och det som gjorde att jag började blogga var av flera orsaker. Jag har länge varit intresserad av hälsa, miljö, natur, mat och träning.

Intresset för hälsans helhet ökade när min pappa var svårt sjuk i diabetes och hjärt – kärlsjukdom (tyvärr finns han nu inte kvar här på jordelivet). När jag sedan blev ambassadör för Risenta (2010-2011) och jag träffade andra ambassadörer och några av dem hade bloggar så kändes det naturligt att starta Millas hälsoblogg. Nu kunde jag förmedla mina tankar om miljö, god mat och annat som inspirerar mig och förhoppningsvis smittar av sig.

Chililax med limesås

Jag tänkte bjuda på en vardagsrätt – en rätt snabb fiskrätt som smakar mycket och är samtidigt lite krispig.

Chililax med limesås (4 port.)

4 portionsbitar laxfile
1 dl pumpafrön
1 msk sesamolja
4 msk sweet chilisås
1 vitlöksklyfta
salt peppar

Limesås:

2 dl crème fraiche
Pressad saft av lime (ha i efter egensmak)
Salt, peppar
Honung
Ev. 1/2 dl hackad färsk koriander

Sätt på ugnen 250°. Salta och peppra laxen lägg dem trångt i en ugnssäker form
Blanda pumpafrön, sesamolja, chilisåsen, pressad vitlöken bre över blandningen över laxen. Ställ in laxen i mitten av ugnen ca 10-15 min. Rör ihop såsen och ha i kryddor efter egensmak.

Servera grönsaker och kokt potatis till.

Jag vill tacka Sara för att jag fick gästblogga och välkomna att kika in hos mig :)

19 kommentarer

Skriv en kommentar.