Gästbloggare: Alla goda ting

Hej på er allihop,

Här är jag – Hannah! Jag har fått möjligheten att blogga här hos Sara, det känns jättetrevligt! Jag är en matbloggande småbarnmamma med många järn i elden och mycket stort intresse för matlagning och bakning! Jag pluggar på heltid och läser diverse olika kurser inom fysiologi och näringslära, nästa år är det dags att gå på en större utbildning för att bli hudterapeut. Jag har tre barn, en man och inga djur och med det har vi betat av några standardfrågor. :)

Jag driver min egen blogg – www.allagodating.se – där jag bloggar om mat, bakning, godis och diverse annat trevligt inom kökssfären, välkommen in till mig! :) Att få lägga till ett litet vardagsrecept här hos Sara känns jättekul, jag antar att du redan spanat in alla hennes läckerheter?

Nu är det ju då min tur och jag vill bidra med ett kycklingrecept! Vi äter väldigt mycket kyckling här hemma – det är ju så gott och det går att variera på alla möjliga sätt.

Ciderkyckling

Jag har knåpat ihop en jättegod, och snabb, kycklinggryta där såsen fått smak av äppelcider. Det ger en fruktig men ändå syrlig smak till såsen och ihop med grädde, lite kryddor och grönsaker blir det en kanonrätt! Jag serverade grytan ihop med dragonkryddade potatisklyftor men du kan självfallet använda dig av exempelvis ris eller pasta istället. Potatisklyftorna gör du enkelt genom att lägga skalade och delade klyftor i en form, ringla över olja och krydda med dragon och salt. In i ugnen i ca 45 minuter.

Hannah´s ciderkyckling (4 portioner)

4-6 st kycklingfileér
2 dl creme fraiche
2 dl äppelcider
1 dl grädde
1 paprika i valfri färg
200 gram zucchini
0,5-1 tsk soja
Peppar
0,5 kycklingbuljongtärning
Dragon
Chilisås efter tycke och smak

Dela kycklingen i mindre bitar och stek dem i smör i panna. Skiva paprika och zucchini och fräs detta i pannan tillsammans med kycklingen ett par minuter. Häll på creme fraiche, grädde och cider och rör om. Låt buljongtärningen åka ner i såsen och smaksätt med dragon, peppar, soja och eventuellt lite chilisås. Låt puttra till kycklingen är helt färdig. Smaka av och servera enligt önskemål.

Ingredienser till ciderkyckling
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i panna. Tillsätt grönsakerna och fräs ett par minuter.

Ciderkyckling i pannan
Tillsätt resterande ingredienser och låt puttra tills kycklingen är färdig. Servera med valfritt tillbehör.

2 kommentarer

Skriv en kommentar.