Fransk senapskyckling

I somras råkade (ja, råkade – jag lovar) jag och min syster hamna på internationell matmarknad när vi var på en dagstripp i Jönköping. Himla mysigt.

Vi gick runt bland stånden och köpte med oss det som såg godast ut – engelsk fudge, tyskt bröd och fransk senapskyckling. En fransos slevade ner decilitervis med dijonsenap i en gigantisk stekgryta och sålde sin mat på mycket knagglig engelska. Den tog vi sedan med oss till Rådhusparken där vi satte oss på gräset och åt.

Det är sådant som gör att jag bara måste älska sommaren.

Fransk senapskycklinggryta

Exakt hur han lagade sin senapskyckling hann jag tyvärr inte se, men det här är min variant som både är mycket lättlagad och förbaskat god.

Vi åt senapskycklinggrytan till kokt matkorn, haricots verts och körsbärstomater. Ugnsrostade rotfrukter funkar säkert också bra för en lite lyxigare middag!

Fransk senapskyckling (4 port.)

600 g kycklingfilé
Smör/olja att steka i
Salt, peppar
3 dl grädde
1 msk dijonsenap
1 tsk dragon

Tärna eller skiva kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar. Bryn på hög värme, salta och peppra. Häll på grädde, senap och dragon och låt koka ihop 5 min, tills kycklingen är färdig och grädden kokat ihop något.

Snabb kycklinggryta med senap och dragon
Fransk senapskyckling med dijonsenap och dragon.

12 kommentarer

 1. Inne och kikar på din sida, sätter ett litet tassavtryck efter mig :-)

  Roligt med matbloggar så man kan få lite tips och idéer.

  Är det ok om jag länkar till din sida från min blogg?

  Vicki

  Svara
 2. ”Åh det va ju det vi åt i Jönköping!” var min första tanke när jag såg rubriken. Det va väldigt gott då, så det får nog bli en repris på det hemma snart. Tack för påminnelsen o receptet!

  … o jag kan faktiskt också intyga att vi RÅKADE hamna på matmarknaden. :)

  Svara
  • Ja du Majja… Om jag hade svaret på den frågan! Jag gillar att laga mat och tänker på mat mycket, då dyker det upp idéer titt som tätt. Tidningar, bloggar, teve och annat inspirerar också förstås. Tack!

   Svara
 3. Nu känner jag att jag åter vill berömma denna underbart goda rätt. Jag är så glad att du lagt ut den på nätet. Finns nog ingen i min bekantskap som inte fått den hos mig och de i sin tur har nog gjort den flera gånger. Åter vill jag tacka dig! Kram!

  Svara

Skriv en kommentar.