Nä, jag är inte matlagningsintresserad…

Nytt i köket, matlagning

Det här är en del av de födelsedagspresenter jag fick av min underbara familj.

Syns det vad mitt största intresse är? Haha…

Jag har så mycket att testa nu att jag står lamslagen. Jag vet inte var jag ska börja! En kokbok helt i min smak (jag måste testa typ alla recept), pizzastenar att baka krispiga pizzor på och en stor lergryta att klura ut vad jag ska laga för goda stekar i… Honungen och oljan har syrran fått med sig hem från Kreta – de smakar ljuvligt!

Lergryta

Lergrytan är stor och så vacker med alla utsmyckningar – långbenta grisar och allt vad det är. Jag har aldrig lagat mat i lergryta tidigare! Har du några goda middagstips?

Tryckkokare
Middag på 15 minuter, Jamie Oliver

Och så har vi ju tryckkokaren också, förstås! Igår lagade jag min allra första rätt i den – nervöst cirkulerande den pysande och fräsande tryckkokaren på spisen… Det gick bra, tryckkokaren sprängdes inte men jag gjorde det nästan efter att ha ätit den goda middagen den skapade. Det receptet tänker jag bjuda på imorgon!

Ja, laga mat i tryckkokare tror jag kan bli the next big thing i mitt kök!

16 kommentarer

 1. Härligt med massa nytt till köket och grattis! ;)

  Har faktiskt bara gjort pulled pork i min lergryta, så jag har tyvärr inte så många tips och idéer på vad du kan laga i den. Du kommer säkert på något!

  Kram på dig!

  Svara
 2. Lergryta är höst för mig; rotfrukter och en massa svamp och hela små lökar och rejäla örtkvistar! Eller linsgryta, eller gratinerad löksoppa…
  Mmmm, massa gott, blir till att leta upp min gamla lergryta märker jag! ;)

  Svara
 3. Hi, hi, nej, inte alls! ;)
  Härliga presenter! Ser fram emot massor med smaskiga recept i dina nya kokkärl! :)
  Ha en fin dag!
  Kramar!
  //Lana

  Svara

Skriv en kommentar.