Fläskfilépasta med soltorkade tomater

Fläskfilépasta med soltorkade tomater och basilika

Fläskfilé är en överskattad köttbit, tycker jag, men såhär i en snabb pasta kommer den till sin rätt. På den korta tillagningstiden håller sig fläskfilén mör där annat kött hade behövt koka längre.

Den här pastan med fläskfilé och soltorkade tomater blir riktigt fredagslyxig! Det går givetvis att använda enbart crème fraiche eller grädde, men godast blir det om du blandar. Vi åt fläskfilépastan med fullkornstagliatelle, ärtskott och tomatsallad och alla tre slukade sina portioner (och lite till).

Fläskfilépasta med soltorkade tomater (4 port.)

400 g pasta
1 fläskfilé, ca 600 g
Smör/olja att steka i
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk tomatpuré
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl grädde
8-10 soltorkade tomater
1-2 msk kinesisk soja
Salt, peppar
(Pastavatten)
1 kruka färsk basilika

Koka pastan. Skär fläskfilén i strimlor och bryn på hög värme till bitarna ha fin färg. Lägg åt sidan medan du hackar löken och fräser den mjuk. I med pressad vitlök och tomatpuré. Lägg tillbaka fläskfilén i pannan och rör om. Häll på crème fraiche, grädde och hackade, soltorkade tomater. Låt koka ihop ca 5 min. Smaka av med soja, salt och peppar. Späd eventuellt med lite pastavatten. Blanda till sist ner färsk basilika och servera sedan direkt.

Pasta med fläskfilé
Pasta med fläskfilé, soltorkade tomater och basilika. Fredagslyxig pasta!

4 kommentarer

    • Jag använder min ständige följeslagare, Nikkor 35 mm. Alltid på största bländarinställningen, om det är 1.8 eller ännu lägre. Kram på er!

      Svara
  1. Sååå gott och enkelt detta var! Lagade jag till mig själv och maken. Jag fyller år idag och han imorgon. Men vi använde fläskytterfilé och det blev så mört och gott. Tack!

    Svara

Skriv en kommentar.