Fiskpinnar med remouladsås

Vad är det i remouladsås egentligen? För mig innehåller remouladsås curry, vilket tydligen gör den dansk om jag har förstått det rätt. Den går givetvis att strunta i curry i remouladsåsen om du vill. Då skulle jag blanda ner lite hackad dill och gräslök istället.

Det finns ju en hel massa oskrivna regler kring vilka ingredienser som ska vara i något, för att få kalla det vid ett speciellt namn. Huvudsaken i slutändan är ju ändå att det är GOTT – och det kan jag lova att det är!

Recept på fiskpinnar

Att göra egna fiskpinnar är en liten konst. Paneringen skyddar fisken från den starkaste värmen så att fisken blir försiktigt tillagad därinne. Dessutom får ju fisken en härlig, krispig yta vilket är den absoluta fördelen med fiskpinnar, om du frågar mig. I det här receptet använde jag helt vanligt ströbröd att panera mina fiskpinnar i, men om du känner dig inspirerad är det fritt fram att prova att panera din fisk i annat.

Några fiskpaneringsförslag:

  • Panko, för en massa krisp
  • Krossade cornflakes, för ännu mer krisp
  • Hackade nötter/frön, för massa nyttiga fetter
  • Krossade havregryn, för god rostad smak
  • Kokos, till en sås med lime – mmm!
  • Ost, för att… OST!

Men nu, till receptet på helt vanliga jättegoda fiskpinnar och remouladsås med curry:

Fiskpinnar med remouladsås (4 port.)

Fiskpinnar:

1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 ägg
Finrivet skal av 1 citron
2 dl ströbröd
500g torskfilé
Smör/olja att steka i

Remouladsås med curry:

2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2-3 msk bostongurka (alt. hackad ättiksgurka)
1/2-1 tsk curry
1 krm cayennepeppar
Salt

Blanda ingredienserna till remouladsåsen och ställ kallt. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik, uppvispat ägg med citronzest på en annan och ströbröd på en tredje. Skär fisken i mindre bitar. Klappa fisken torr med ett papper och vänd den sedan i mjölblandningen, ägget och till sist i ströbröd. Lägg på en tallrik och låt paneringen torka en stund. Stek fiskpinnarna på medelvärme tills de är gyllene.

Fiskpinnar med remoulad

1 kommentar

Skriv en kommentar.