Fiskpaket med tomat och vitt vin

Fisk i aluminiumfolie i ugn

Jag lagar inte mycket mat just nu. Det är födelsedagsfirande hit och picknick dit. Vi försöker få in semesterfeelingen så här veckan innan semestern sätter igång, så vi är redo för semester på fredag! Just nu är det så varmt att jag gärna hade haft maten färdig när jag kommer hem. Att ställa sig framför spisen lockar inte så värst i värmen, eller hur?

Fiskpaket är bra i sådana lägen. De kan förberedas kvällen innan om du vill, men framför allt så behöver du bara slänga ner allt i foliet, skjutsa in i ugnen och sätta dig ute i skuggan och dricka vatten medan maten blir klar. Ja, du kan ju faktiskt slänga fiskpaketen på grillen också, om du hellre vill det!

Fiskpaket, middagstips

Att vira in fisk i aluminiumfolie är inte bara ett skönt sätt att laga mat, utan ger dig mjuk, flikig fisk som är stört omöjlig att få torr tack vare ångan som stannar inne i paketet. Här gjorde jag en enkel variant med vit fisk och tomater. I fiskpaketen bildas det en god sky av vitt vin och smör som du kan servera till fisken.

Fiskpaket med tomat och vitt vin (4 port.)

500 g fiskfilé (t.ex. torskrygg)
Salt, vitpeppar
1 1/2 dl vitt vin
2 tomater
1 dl hackade, färska örter (basilika, dill, persilja…)
25 g smör

Sätt ugnen på 175°. Lägg en portionsbit med fisk på en bit aluminiumfolie. Salta och peppra. Häll över en skvätt vitt vin och toppa med skivade tomater, hackade örter och en klick smör. Vira ihop folien till ett tätt paket. Stek mitt i ugnen i 20 min.

Servera med kokt potatis eller broccoli och skyn från paketen.

9 kommentarer

  1. Fiskpaket är bland det bästa! Blir alltid gott, även med få ingredienser. Mamma brukade göra som dina fast lade även till skivade gröna oliver.

    Svara

Skriv en kommentar.