Fiskburgare med ärtguacamole

Grön, grönare, grönast! Avokado, gröna ärter, lime och grön tabasco – det blir väl inte grönare än så? Galet gott tillsammans också och en perfekt kompis till fiskbiffen i den här fiskburgaren. Finfint fredagskäk, det här!

Fiskburgare med ärtguacamole

Jag panerar gärna mina fiskbiffar med havregryn, eftersom jag gillar den speciella frasigheten som havregrynen ger. Ströbröd funkar också, om du hellre använder det. Att utesluta paneringen går också bra, förstås.

Servera fiskburgarna som de är eller tillsammans med ugnsrostad sötpotatis eller vanlig klyftpotatis. Mmm… Nu tror jag bestämt att helgen kan komma!

Fiskburgare med ärtguacamole (8 små burgare)

Fiskbiffar:

800 g fiskfilé
2 ägg
4 msk potatismjöl
Salt, vitpeppar
3-4 dl havregryn (alt. ströbröd)
Smör/olja att steka i

Ärtguacamole:

2 1/2 dl gröna ärter
1 avokado
1 msk lime
Några stänk grön tabasco (alt. sambal oelek)
Salt

Till servering:

8 hamburgerbröd
Tomat, gurka, salladsblad…

Mixa ingredienserna till guacamolen och smaka av med tabasco och salt. Ställ åt sidan medan du gör fiskbiffarna. Mixa fiskfilé, ägg, potatismjöl, salt och peppar till ett slätt mos. Forma till biffar och vänd i grovkrossade havregryn. Stek tills fiskbiffarna har fin färg på båda sidor. Servera i bröd tillsammans med ärtguacamole och grönsaker.

Alla burgare på bloggen »

9 kommentarer

  1. Burgare av alla det slag är ett perfekt substitut för den klassiska fredagstacosen. Tyvärr blev mina biffar lite väl smaklösa, men då vet jag till nästa gång att använda lite mer salt. Och kanske slänger jag i lite sambal oelek även i biffarna. Men ärtguacamolen var riktigt god. Påminner om ärtpesto fast ändå inte.

    Svara

Skriv en kommentar.