Fisk med brynt smör och kapris

Kapris. Vilken vattendelare, eller hur? Inte som frukt i mat, men nära på. Vi pratade om det när vi åt den här middagen i förra veckan och kom fram till att det är vuxenpoäng på att gilla kapris. Undrar om det finns några barn som gillar det?

Fisk med brynt smör

Smör däremot, det är svårt att tycka illa om. Särskilt om det är brynt. Brynt alltså, inte bara smält. (Prova att bryna smöret till kladdkakan nästa gång så får du se på grejer!)
Brynt smör är fantastiskt gott att både äta och dofta på.

Med mild fisk, rostade grönsaker och den runda smaken av det brynta smöret så kommer de små kaprisarna som en liten, liten spark i magen till den här rätten.

Enkelt och lite vardagslyxigt!

Fisk med brynt smör, kapris och rotfrukter (4 port.)

1 kg blandade rotfrukter
500 g vit fiskfilé, t.ex. torsk
Olja
Salt, peppar

Brynt smör med kapris och citron:

100 g smör
2 msk kapris
2 tsk citron

Sätt ugnen på 225°. Skär rotfrukterna i bitar och lägg på en pappersklädd plåt. Sätt in i ugnen tills de nästan är genommjuka, ca 30 min. Lägg då fisken på plåten och salta, peppra och ringla över olja. Sätt in i ugnen i ytterligare 10 min. Under tiden, smält smöret tills det är gyllene och doftar gott. Tillsätt kapris och citron och smaka av.

Kapris i brynt smör Ugnsrostade rotfrukterServera fisken med rotfrukterna och brynt smör med citron och kapris.

6 kommentarer

  1. Håller med, brynt smör är supergott. Särskilt till fisk. hade också ett recept med brynt smör till fisk nyligen, men med ansjovis. Tänker mig att kapris blir jättegott också. Ha en fin helg!

    Svara

Skriv en kommentar.