5 favoritrecept till matlådan

Matlåda är bra både för vardagslugnet och plånboken. Men du är ju smart, det vet du redan.

Jag brukar helt sonika laga lite för mycket mat, så gårdagens middag får följa med i matlådan till jobbet dagen efter. Men ibland funkar det ju inte eller så blir det ingen mat över. Då är det smart att ha några snabblagade favoriter i bakhuvudet, eller några färdiglagade storkok i frysen. Visst är det härligt när man har en riktigt god matlåda med sig till jobbet? Då känner jag bara: Tack, mig själv!

Vad gillar du att ha med dig i matlåda?

Här kommer 5 av mina favoritrecept till matlådan:

Lasagne till många

Lasagne

Bästa matlådematen? Lasagne är tacksamt att göra storkok av och frysa in i portionsbitar till matlådan. Lätt att variera också. Kanske rivna grönsaker istället för köttfärs i såsen? Keso istället för ostsås? Hyvla zucchini istället för en del av pastan? Egenplockad svamp? Du fattar. Lasagne. Det är bra i matlådan, det. Här är mitt recept på lasagne i långpanna som räcker till många.

Korv stroganoff

Korv stroganoff går också att göra mycket av och frysa in. Du kan frysa in med ris/mathavre, grönsaker och allt, som på bilden ovan. En laddning stroganoff går ju fort att laga också, och är därför extra bra i matlådan de veckor man inte hunnit fixa matlådorna under helgen eller så. Prova gärna med kyckling eller tofu istället för korv när du vill ha lite variation. Här är mitt recept på storkok av korv stroganoff.

Kycklingsmörgås

Caesarkycklingsandwich

Ett matlådetips för dig som inte vill eller kan värma en matlåda. En matig macka är en minst lika bra lunch som mycket annat. Använd ett rejält bröd och fyll till exempel med en kycklingröra, stekt ägg och grönsaker, som i mitt recept på caesarkycklingsandwich här.

Bakad sötpotatis i micro

Bakad sötpotatis

Sötpotatis (eller vanlig bakpotatis) tillagas i mikron på 10-15 minuter. Titta in receptet på hur du mikrar utan att potatisen sprängs (hehe, been there, don’t do it). Packa med dig ett paket keso och något kallskuret eller lite grova grönsaker också, så är matlådan kirrad.

Bacon på raggmunk

Raggmunk med bacon i ugnen

Raggmunk. Jag älskar raggmunk! Viss risk för matkoma p.g.a. den överdrivet goda matlådan, så packa lagom stora bitar. I långpanna gör du enkelt en rejäl raggmunk som räcker till många matlådor + att du slipper stekos. Packa ner rivna morötter och lingon i en separat låda.

Så där ja! Fyll matlådorna med massa varierad mat nu! 

Mer bra mat i matlåda

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.