Färskebab med grillade grönsaker

Färskebab med grillade grönsaker

Biffar, järpar… Kalla dem vad du vill, men kebabkryddade är de och därför kallar jag dem för kebaber. De fingerstora kebaberna av nötfärs (eller lammfärs om du föredrar det) är kanongoda att grilla men går förstås att steka i en grill- eller stekpanna också.

Servera köttfärskebaberna med hemmagjord kebabsås, grillade grönsaker samt eventuellt grönsallad och bröd. Vi grillade majs, paprika, champinjoner, tomater och sparris till.

Grillad färskebab (4 port.)

Färskebab:

500 g nötfärs (alt. lammfärs)
1 msk kebabkrydda
1 ägg

Kebabsås:

3 dl gräddfil
2 msk majonnäs
3 msk chilisås av tomattyp, t.ex. Heinz
1/2 tsk sambal oelek, mer för en het sås
1 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk kebabkrydda
1 vitlöksklyfta
Salt, peppar

Blanda ingredienserna till den kebabsåsen, smaka av och ställ åt sidan. Krydda färsen med kebabkryddan och bind ihop smeten med ägg. Forma till avlånga järpar och grilla eller stek dem tills de har fin färg och är färdiga helt igenom.

Kebab på nötfärs, recept
Recept på grillad färskebab

Färskebab med grillade grönsaker och hemmagjord kebabsås.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.