Falukorvsgratäng med senap och äpple

Falukorvsgratäng, middagstips
 Falukorv, potatis, äpple och senap

Det finns falukorv och så finns det falukorv. Är den inte god rå är den troligen inte särskilt mycket bättre efter en stund i ugnen. Just sayin’.

En bra falukorv trivs i trängseln mellan äpple, potäter och lök. Senapsgrädde ovanpå smakar klassiskt och fint. Ett enkelt middagstips för veckan som kommer, varsågod!

Falukorvsgratäng allt-i-ett (4 port.)

550 g falukorv
2 äpplen
800 g potatis
1 gul lök
2 dl grädde
3-4 msk senap (blanda gärna sötstark senap med dijonsenap)
1 tsk salt
1 krm peppar

Sätt ugnen på 225°. Skiva korven. Kärna ur äpplena och skiva även dessa. Potatisen och den gula löken skalar du och skivar sedan tunt. Varva korv, äpple, potatis och lök i en ugnsfast form. Blanda ihop grädde, senap, salt och peppar och häll över formen. Grädda mitt i ugnen i ca 40 min, tills gratängen har fin färg och potatisen är mjuk.

Falukorvsgratäng allt-i-ett

6 kommentarer

  1. Perfekt snabbmat! Har hittat falukorv utan tillsatser i en butik i Stockholm, heter Ekodirekt. Så nästa gång jag åker till Stockholm ska jag dit och köpa på mg lite godsaker, som tillsatsfri falukorv, salami och bacon. :)
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    Svara
    • Vad kul att det finns folk som satsar på bra mat. Jag ska hålla utkik efter Ekodirekt nästa gång jag är i storstan, tack för tipset! Kram!

      Svara

Skriv en kommentar.