Jag älskar falukorv. Kanske lite orimligt mycket.
Men det är skillnad på falukorv och falukorv – det är det faktiskt. Jag vet inte exakt vilka regler som gäller för att en korv ska få kallas falukorv, men mängden kött i korven kan inte vara särskilt styrd, för det kan variera mycket.
Falukorv är tacksamt att smaksätta. Tomat, ost och senap är visserligen gott när du gratinerar falukorven i ugnen, men våga prova en ny variant i veckan: Falukorv i ugn med curry, färskost och sötman av äpple. Sehr gut, lovar jag dig.
Falukorv med curry, färskost och äpple (4 port.)
1 falukorv
1 äpple
75 g ost
1/2 gul lök
150 g färskost
1/2 tsk curry
Salt, peppar
Sätt ugnen på 225°. Skär skåror i falukorven, nästan helt igenom. Riv äpple, ost och lök grovt. Blanda rivet med färskost och smaka av med curry, salt och peppar. Tryck ner röran i skårorna. Stek falukorven mitt i ugnen i 20-25 min.
Fin layout, kunde vara lite större och svartare text, men recepten är lika bra.
Nu har jag gjort texten svartare och lite större. Jag har fortfarande en del kvar att fixa med layouten. Tack för att du säger till – jättebra!
Vilken fon och inspirerande blogg.
Här kommer jag kika in.
kram Erika
Välkommen! :)
Ett önskemål till, att man kan maila recepten, skickar ofta recept till min dotter.
Jag ska titta på det! :)
Uppdatering! Nu går det att göra. Under varje inlägg finns länkar till att dela receptet, antingen på sociala medier eller via e-post. Klicka på det lilla kuvertet under inlägget! Tack för att du säger till om vilka funktioner du vill ha.
Hej! Vad fin bloggen har blivit! Superkul! Tänkte fråga hur mycket curry det ska vara i detta recept? Tror att det kan fallit bort.
Oj! Tack!