Falukorv i ugn med curry och äpple

Jag älskar falukorv. Kanske lite orimligt mycket.

Men det är skillnad på falukorv och falukorv – det är det faktiskt. Jag vet inte exakt vilka regler som gäller för att en korv ska få kallas falukorv, men mängden kött i korven kan inte vara särskilt styrd, för det kan variera mycket.

Falukorv med äpple och curry

Falukorv är tacksamt att smaksätta. Tomat, ost och senap är visserligen gott när du gratinerar falukorven i ugnen, men våga prova en ny variant i veckan: Falukorv i ugn med curry, färskost och sötman av äpple. Sehr gut, lovar jag dig.

Falukorv med curry, färskost och äpple (4 port.)

1 falukorv
1 äpple
75 g ost
1/2 gul lök
150 g färskost
1/2 tsk curry
Salt, peppar

Sätt ugnen på 225°. Skär skåror i falukorven, nästan helt igenom. Riv äpple, ost och lök grovt. Blanda rivet med färskost och smaka av med curry, salt och peppar. Tryck ner röran i skårorna. Stek falukorven mitt i ugnen i 20-25 min.

8 kommentarer

  1. Hej! Vad fin bloggen har blivit! Superkul! Tänkte fråga hur mycket curry det ska vara i detta recept? Tror att det kan fallit bort.

    Svara

Skriv en kommentar.