Grönkålschips, enkelt och förbluffande gott!

Grönkål

Känner du igen där här gröna rackaren? Den är inte jättevanlig i grönsaksdiskarna, men kommer mer och mer och framför allt såhär runt jul. Vi brukar inte ha det på julbordet, men jag vet att det är många som använder den som dekoration kring julskinkan. Men inte ska du köpa helt fullgod mat som du sen bara slänger efter att den legat jämte skinkan och sett snygg ut en stund.

Runtom på nätet har jag sett folk som gjort grönkålschips till höger och vänster och tillslut kunde jag inte låta bli att testa, när jag hittade färsk grönkål i affären. Det gick snabbt och smidigt och blev faktiskt förbluffande gott. Lite grönkål, olivolja och kryddor liksom. Bara massa nyttigheter.

Något att snacksa på ikväll kanske? Smakar gott som alternativ till den ganska trista aladdinasken… Jaja, nyttigare i alla fall.

Grönkålschips (1 plåt)

1 l grönkålsblad (mittvenen bortskuren)
1-2 msk olivolja
2-3 tsk blandade, torkade örtkryddor (t.ex. basilika, timjan, rosmarin)
Salt

Sätt ugnen på 200°. Riv grönkålen i lagom stora bitar och skär bort den grova mittvenen. Massera noga in grönkålen i olja, örtkryddor och salt. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min, tills grönkålen är krispig.

Enkla grönkålschips, lchf
Grönkålschipsen blir ett nyttigt och gott snacks. Goda att dippa, t.ex. i senaps- och honungsdipp.

8 kommentarer

  1. Egengjorda chips och snacks av alla de slag är ju så gott! Dessa har jag ännu inte provat, men står garanterat på listan. Tack för inspiration!
    Jag delade länken på Enkoppte.nu:s Facebooksida (www.facebook.com/enkoppte), hoppas ok?
    God jul!

    Svara

Skriv en kommentar.