Enkla chutneykotletter

Chutneykotletter, vardagsmat

Vad orsakar störst hejarop kring middagsbordet hemma hos dig? Hemma hos mig är fläskkotletter väldigt poppis. Han är himla tacksam att laga mat till så, min Daniel. Kräver inga stordåd i köket.

De här fläskkotletterna glaseras i chutney som sedan ger god smak till en ytterst enkel gräddsås. Mer ingredienser än så behövs helt enkelt inte.

Det här är sött, lite hett och så in i bängen gott!

Chutneykotletter (4 port.)

4 fläskkotletter
Smör/olja att steka i
1 dl mango chutney (eller annan chutney du gillar)
3 dl grädde
(Maizena ljus redning)
Salt, peppar

Bryn fläskkotletterna på hög värme. Häll ner chutneyn, blanda om och stek någon minut till så att kotletterna glaseras runtom av chutneyn. Häll på grädde och låt koka ihop 5 min. Plocka upp kotletterna och ev. red av såsen med lite Maizena. Smaka av. Lägg tillbaka kotletterna i såsen. Servera med ris eller annat som fångar upp såsen.

Middagstips med fläskkotletter Bryn fläskkotletterna på hög värme först. Rejält med färg ska de få!  

Fläskkotletter och mango chutney
Låt chutneyn glasera kotletterna så att sockret karamelliseras. Det ger god smak.

Chutneykotletter med grädde
Häll sedan på grädde och låt koka ihop några minuter. Red av, smaka av och servera.

10 kommentarer

 1. Nostalgi på detta! Har nog inte ätit fläskkotletter sen jag var liten och mamma lagade! Har ett svagt minne av att de kryddades med citronzest och timjan.. Men detta låter ju också mums! =)

  Svara
 2. Jag tror aldrig jag har lagat fläskkotletter faktiskt. Fått för mig att de är för jäkla tråkiga – men jag får nog omvärdera! Ser ljuvligt ut!

  Svara
 3. Vad gott det ser ut och karamelliserade kotletter låter väldigt lyxigt!
  Här äts det gärna panerade kotletter, något jag missat helt i Sverige och som sambon ”infört” i familjen. Blanda ägg och kryddor och vänd i ströbröd (inget mjöl) och de möraste kotletter man kan tänka sig är färdiga i ett nafs! Hemmagjort potatismos till är jättegott men det tar mycket längre tid än kotletterna ;-)

  Svara

Skriv en kommentar.