Enkelt recept på lammfärssoppa med fetaost

Hur har du det? Solig sommar? Regnig vår? Iskall vinter? Här i Växjö har dagen bjudit på lite av varje, med strålande sol ena stunden och en plötslig regnskur den andra.

Nu sitter jag uppkrupen i soffan och lyssnar till Maria Menas fantastiska röst, med balkongdörren intill mig på glänt. Inte för att det är varmt, nej, bara för att få dra in den underbara doften av regn. I min värld finns det inte mycket som doftar bättre än det.

Lammfärssoppa med timjan, kanel, zucchini och paprika

Vi har nyss ätit en god lammfärssoppa till middag. (Ja, du vet, det är ju helgdag imorgon så veckans officiella soppsörplardag får ju bli framflyttad.) Om du är skeptisk till lamm så tycker jag att du ska testa, jag tror att du kommer att gilla det lika mycket som jag! Den här soppan är så enkel att göra och en bra rätt om du vill testa lamm.

Tillsammans med fräscha grönsaker, ett sting av vitlök, kraftigt örtig timjan och den djupa smaken av kanel kommer lammfärsen verkligen till rätta. Och så fetaosten som jag smulade över soppan… Perfekt!

Enkel lammfärssoppa (4 port.)

1 gul lök
Smör/olja att steka i
300 g lammfärs
1 zucchini
1 paprika
2 vitlöksklyftor
2 tsk timjan
1 tsk kanel
1 pkt passerade tomater
5-7 dl köttbuljong (vatten + tärning/fond)
Salt, peppar

Finhacka löken och fräs den på medelvärme i en stor kastrull. Tillsätt färsen och låt den bli brynt medan du skär grönsakerna i lagom små munsbitar. Låt grönsakerna fräsa med några minuter. Tillsätt pressad vitlök, timjan och kanel innan du häller på passerade tomater och buljong. Låt koka försiktigt i åtminstone 10 min. Smaka av.

Servera gärna lammfärssoppan med smulad fetaost.

Enkelt recept på lammfärssoppa
Daniel

Nu när jag bjudit er på dagens enkla middagstips så ska jag koka mig en stor kopp chailatte och läsa ett kapitel eller två i min bok (tantsnuskboken 50 nyanser av honom – åh, så snuskigt men åh, så bra). Och imorgon, imorgon är vi minsann lediga. Japp.

Ha en skön onsdagkväll!

4 kommentarer

 1. Soppan låter otroligt gott! Jag sparar receptet! Mums!
  Spännande med de här böckerna… Kanske ska också köpa och läsa! :)
  Ha en toppen dag!
  Kram kram
  //Lana

  Svara
 2. En soppa helt klart i min smak! Jag spar den till en regnig dag, då passar soppa som bäst.
  50 nyanser… jag vad säger man? Svårt att sluta läsa ;)

  Svara

Skriv en kommentar.