Enkel broccolisoppa

Vissa dagar – numera mer ofta än tidigare – orkar jag bara inte laga mat. Då kan jag stå med huvudet i kylskåpet som om det magiskt skulle dyka upp en färdiglagad middag att ställa fram på bordet. Vi måste nog byta kylskåp, för det dyker aldrig upp någon mat. Omoderna prylar…

Jag har insett att fryst pytt i panna inte är så tokigt, trots allt, men det finns ju faktiskt mat som är oerhört lättlagad utan att involvera halvfabrikat. Som broccolisoppa!

Enkelt recept på soppa med broccoli

Om blocksockret är farligt nära bristningsgränsen kan du faktiskt hoppa över löken och spara 1 minut på hackning, tårtorkning och diskning av skärbrädan. Resten är bara att slänga ner, koka och mixa.

Vi åt broccolisoppan med varma ostmackor och det var gudagott, vill jag lova!

Broccolisoppa (4 port.)

1 gul lök
Smör/olja att steka i
500 g broccoli
9-12 dl grönsaksbuljong (vatten + fond/tärning)
2 dl grädde
Salt, peppar

Hacka löken och fräs den mjuk i en gryta. Lägg ner broccoli, buljong och grädde i grytan och koka tills broccolin är mjuk, ca 5 min. Mixa soppan slät. Smaka av.

Broccolisoppa recept
Använd den mindre mängden buljong för en tjockare broccolisoppa och vice versa.

10 kommentarer

 1. Broccolisoppa är jättegott och din version är ju lätt som en plätt. Och vet du vad, jag tror en blomkålssoppa gjord på samma sätt smakar minst lika bra ;-) När du gjort den, kanske med korvslantar i, så kan du fixa en liknande potatis- och purjosoppa där inte all potatis och purjo mixas – sparar ju också tid ;-) – för att göra soppan fylligare med lite att bita i.

  Skämt åsido; vi har väl alla dagar när vi inte har lust att laga mat – och det är helt okej tycker jag!

  Svara
 2. Lätt och gott, det är vårt ledord numera på måndagarna då vi båda jobbar sent. Soppa är perfekt, senast blev det en variant på vad som fanns i kylen – nej inte heller vår slänger ur sig några färdiga rätter:)
  Broccolisoppa lär det absolut bli framöver, gott och nyttigt!

  Svara
 3. Broccolisoppa på en regnig dag är väldigt bra. Broccolisoppa som tar under 20 min att laga, smakar gott och dessutom med få ingredienser som man oftast har hemma är Väldigt Väldigt bra. Kändes nästan som att kylskåpet faktiskt slängde fram soppan färdig på bordet :)

  Svara

Skriv en kommentar.