Enkel spenatsoppa

Spenatsoppa recept

Spenat, buljong, crème fraiche, kryddor – middagen är klar!

Ingefäran tar udden av lite lite ”kåliga” smaken som spenatsoppa kan få. Det ska inte smaka ingefära, utan bara balansera smakerna lite. Testa!

En ägghalva i spenatsoppan är gott, men kan uteslutas eller bytas ut mot en skiva av något gott bröd. Jag droppade lite pesto över soppan också, extra grönt och smarrigt! Byt gärna ut en del av spenaten mot t.ex. grönkål, gröna ärter, broccoli eller ruccola för en soppa lika grön som Hulken.

Enkel spenatsoppa (4 port.)

1 gul lök (alt. 1/2 purjolök)
Olja att steka i
500 g hackad spenat
8 dl kyckling- eller grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
2 dl crème fraiche
1 tsk citronsaft
1 tsk ingefära
Salt, vitpeppar

Hacka löken och stek den mjuk i lite olja i en stor kastrull. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med någon minut. Tillsätt buljong och crème fraiche och låt koka i 5-10 min. Smaka av med citron, ingefära, salt och vitpeppar.

11 kommentarer

  1. Aj då, you and me both. Sjuka alltså.

    Har inte ätit spenatsoppa sedan skolserveringen och då pinade jag i mig en sked men försökte sno åt mig mer än en ynka ägghalva för att bli lite mätt. Det sitter tyvärr i, den taskiga upplevelsen men jag fattar ju att det måste bli en helt annan femma när man gör själv. Borde göra gott i horisontalläge om inte annat.

    Krya på dig!

    Svara

Skriv en kommentar.