Enkel renskavswrap med svenska smaker

Hipp hipp hurra för Sverige idag! Av tradition så firar ju vi svenskar denna dag något blygsamt, om vi firar den alls. En liten, liten flagga kan man se vifta om man letar…

Wrap med renskav, västerbottenost och äpple

Själv tycker jag att en picknick är ett alldeles ypperligt sätt att fira denna dag på. Wrappa in svenska smaker av renskav och Västerbottenost i ett tunnbröd, ta den rutiga filten under ena armen och någon du tycker om under den andra och traska ut i grönskan.

Hur firar du nationaldagen?

Enkel renskavswrap med Västerbottenost och äpple (4 port.)

2 pkt renskav, ca 500 g
Smör/olja att steka i
1-2 msk kinesisk soja
8 tunnbröd
3-4 äpplen
1 stort knippe ärtskott
2 dl Västerbottenost
(1 näve stekta kantareller)

Dijonyoggi:

3 dl turkisk yoghurt (alt. crème fraiche)
1/2 dl majonnäs
2-3 tsk dijonsenap (alt. annan senap)
Salt, peppar

Stek renskaven enligt anvisning på förpackningen, smaka av med soja. Blanda ihop ingredienserna till dijonyoggin. Servera i tunnbröd tillsammans med tärnat äpple, ärtskott, riven Västerbottenost och eventuellt även stekta kantareller.

Renskavswrap, enkel middag Middagstips - Renskavswrap

8 kommentarer

  1. Vid fint väder känns det som om vi är mer benägna att fira vår dag. I Göteborg hälsas alla nya svenska medborgare välkommen i en ceremoni i Slottsskogen – det tycker jag är strålande fint!
    Renskav har jag inte upptäckt förrän på senare år, men vad bra det är!

    Svara
  2. Vi firade genom att bära 453452342343 flyttlådor till vår nya lägenhet. Något surt när alla andra äter glass och dricker vin i parken. Oh well, får hoppas det kommer fler fina dagar att njuta av!

    Svara

Skriv en kommentar.