Genialisk paprikakyckling

Det finns få saker som gör mig så genuint lycklig som god mat.

Bra, god mat utan krusiduller. Som den här fullkomligt geniala paprikakycklingen, till exempel. Receptet hittade jag inspirationen till i Niki Segnits Smaklexikon, en bok jag ofta återkommer till när jag har soppatorsk på matlagningsinspirationsfronten.

Paprika och kycklinglår

Kycklinglår och paprika. That’s it! Tänk, vad bra råvaror och en halvtimme på spisen kan göra. Du bryner kycklingbitarna och låter dem sedan gosa i pannan tillsammans med paprika skuren i stora bitar. Efter 10 minuter släpper paprikan, helt plötsligt, sin vätska och du kan koka färdigt kycklingen i den goda skyn som skapats. Kycklingen blir otroligt saftig i skyn och paprikan blir oljigt söt och god av tiden på spisen.

Ät tillsammans med ett gott bröd, ris eller vad du helst vill suga upp skyn med.

Enkel paprikakyckling (4 port.)

4 paprikor (röda, orange eller gula – inte gröna)
Rapsolja att steka i
900 g kycklinglår (med skinn och ben)
Salt, peppar

Skär paprikorna i stora bitar. Hetta upp lite olja och bryn kycklinglåren. Salta och peppra. Vänd ner paprikabitarna och fräs på medelvärme. Rör om då och då under de första 10 minuterna, tills paprikorna börjar mjukna och släpper ifrån sig vätska. Lägg på locket och koka ytterligare ca 30 min, tills kycklingen är genomstekt.

Glutenfria fiberfrallor à la Nytt bröd
Sallad med bönor och ruccola

Fixa fram lite gott bröd och sväng ihop en matig sallad medan kycklingen och paprikan gosar i stekpannan. Vi åt glutenfria fiberfrallor, avokado och en sallad med ruccola, blandade bönor, olja, citron och provencalska örter till.

Paprikakyckling, enkelt middagstips
Det här är verkligen hur enkelt och gott som helst – prova!

15 kommentarer

  1. Genialiskt! Ibland älskar man rätter med få ingredienser (ibland älskar man rätter med hundra ingredienser… men då ska man ha tid)!

    Svara
    • Hundra ingredienser behöver inte betyda hundra timmars arbete dock :D Men det är otroligt att det räcker med två ingredienser för att få till en god middag :)

      Svara
  2. Jag älskar kyckling och jag älskar paprika. Perfekt kombo som ska testas snarast! Bra kyckling med skinnet kvar är godast! Tack för suveränt tips! Kram!

    Svara
    • Mm, kyckling gör sig godast med skinn och ben kvar. Kycklingfilén är ju egentligen sämst på något vis :p Hoppas du testar den här kycklingen, den är awesome! Kram! :)

      Svara
    • Mm, linsgryta älskar jag. Det blir det ofta här också :) Tyvärr finns inte receptet på brödet på bloggen. Receptet kommer från boken Nytt bröd av Jessica Frej och Maria Blohm. Jag kan maila över receptet till dig om du vill? Men mest rekommenderar jag att du köper boken, den är kanon!

      Svara
  3. Denna kycklingrätt har blivit en favorit hemma hos oss och vi ska bjuda vänner på den i kväll. Jättegott och enkelt.

    Svara

Skriv en kommentar.