Makaronipizza med falukorv

Enkel makaronipizza, vardagsmat

Har du gjort makaronipizza någon gång? Makaronipizza med falukorv känns som kärleksbarnet av amerikansk, italiensk och svensk vardagsmat. Lite som mac & cheese, lite som pizza och såklart falukorven som är så svensk som svensk mat kan bli. En bra smakmix och väldigt bra vardagsmat som passar hela familjen och är enkel att göra. Servera gärna med en sallad på rivna morötter, apelsiner (äntligen finns det goda apelsiner i butik!) och russin.

Makaronipizza med falukorv (4-6 port.)

Smör till formen
4 ägg
8 dl mjölk
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm peppar
4 dl makaroner
500 g falukorv
10 cm purjolök
2 tomater
1 msk oregano
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 175°. Smörj en långpanna. Vispa ihop ägg, mjölk, tomatpuré, salt och peppar och häll i långpannan. Fördela okokta makaroner jämnt i pannan. Toppa med tunna skivor av falukorv, strimlad purjolök och tomat. Strö över oregano och riven ost. Gratinera mitt i ugnen i 25-30 min. Låt gärna stå en stund innan du skär upp så hinner botten stanna helt.

Makaronipizza med falukorv

15 kommentarer

 1. Det är jättegott! Har gjort med spagetti som ”pizzabotten” och så ganska klassisk topping. Det måste ju inte vara bröd som botten. Lustigt att du också har gjort pizza med annorlunda botten. Jag gjorde en med botten av formfranska i går kväll, och med lite annorlunda topping. Undrar förresten vad som måste vara med i en maträtt för att det ska få kallas pizza?

  Svara
  • Ja, det kan man allt fundera på! Många som gör på omelettbotten istället för det vanliga brödbotten också, för att undvika kolhydrater :) Men är det själva botten-tomatsås-topping-ost-kombon som gör det tro? Din formfranskapizza ser gudomligt god ut!

   Svara
 2. Hej! Det är jag som samlat 8 sid av dina recept. Igår gjorde jag makaronipizzan av en korvrest, det blev himla bra, som vanligt. Tack igen o trevlig helg.

  Svara

Skriv en kommentar.