Enkel kycklinggratäng med mango chutney

Hur jag än gör så lyckas jag alltid ha en slatt med mango chutney långt in i kylskåpet. Den där burken jag köpte till någon rätt och sedan har hälften kvar av. Sen kommer jag på något att göra av den där slatten. Ändå har jag några veckor senare ändå en ny slatt att göra av med…

Ytterst märkligt.

Ett angenämt sätt att göra av med mango chutneyn är att blanda den i en currysås och gratinera med kyckling. Då får du en av mina favoriträtter – den här kycklinggratängen med mango chutney, curry och cashewnötter. Ät med ris eller annat gryn och en blandad sallad.

Enkel kycklinggratäng med mango chutney (4 port.)

600 g kycklingfilé
Salt, peppar
3 dl crème fraiche (alt. grädde)
1 dl mango chutney
2 tsk curry
1-2 tsk sambal oelek
1 paprika
70 g cashewnötter

Sätt ugnen på 175°. Bottna en ugnsfast form med kyckling. Salta och peppra runtom. Blanda crème fraiche, mango chutney, curry, sambal oelek, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Toppa med strimlad paprika och cashewnötter. Ugnsstek kycklingen tills innertemperaturen på köttet är 72°, ca 30 min.

17 kommentarer

  • Din kommentar hade trillat i skräppostfällan, konstigt! Tur jag kikar igenom där ibland ;)

   Kyckling är otroligt tacksamt att experimentera med olika kryddningar på! Det tål mycket smak :)

   Hoppas din helg varit bra!

   Svara
 1. Åh vad många goda recept. Perfekt för mig som faktiskt ska gå från semi-hemmafru (med en man on the road) som bara lagar mat till mig själv, till att bli äkta hemmafru under några månader. Då är det tur det finns bra receptbloggar som din så att vi dödliga har en chans att briljera i köket. Ska kika runt och inspireras. Men detta ser och låter väldigt, väldigt gott.

  Svara
 2. Hej där.
  Letade bland alla!! recepten och blev inspirerad av ditt. Ska tillaga den i morgon eller övermorgon och återkommer
  med mitt intryck. Många skarpa kryddor som du har med.
  Ha de´.
  Tord Åkerbnerg

  Svara

Skriv en kommentar.