Enkel glass utan maskin

Fredag betyder fredagsmys. Ikväll blir det pizza med brunchig fyllning, men först blir det glassig fika med efterlängtat besök. Helgen bjuder på förberedelser inför och firande utav (ta-da!) min födelsedag! Jag fyller visserligen inte år förrän i veckan som kommer, men vi fuskar lite. Det får man väl göra? :)

Enkel glass utan maskin

Idag blir det glassfika, som sagt. Säkert är jag sist i hela den så kallade bloggosfären med att testa denna glass, som du kanske läst om lite varstans. Har du testat att göra glassen? Att man kan få något så gott av mindre än 5 minuters arbete är galet. Eller så beror det på den underbart groteska mängden fett och socker. Ingen vardagsmat ur den aspekten, med andra ord. Men glassen är så enkel att göra att du nästan skäms lite när du smakar på resultatet.

Vispa grädde, häll ner en burk kondenserad mjölk och smaksätt på valfritt vis. Denna gång blev det bär och mörk choklad i glassen. Andra förslag är hackade jordnötter och jordnötssmör, pressad apelsin eller citron, jordgubbar, kolasås, daimkulor… Har du fler goda förslag?

Glass utan maskin (ca 6 port.)

5 dl vispgrädde
1 burk sötad, kondenserad mjölk, ca 400 g
2 dl blandade bär
100 g mörk choklad

Vispa grädden tills den bildar mjuka toppar. Blanda ner kondenserad mjölk, bär och hackad choklad. Häll glassmeten i en form, t.ex. en brödform på ca 1 1/2 liter. Frys i minst 6 timmar. Plocka gärna fram glassen en liten stund innan servering.

Glass utan maskin

7 kommentarer

  1. Ja den är verkligen god. Gjorde glassen för något år sedan då jag av misstag råkade öppna en burk kondenserad mjölk i stället för kokosmjölk och blev tvungen att använda den konserverade mjölken till något. Det blev glass!

    Ha en skön Alla Hjärtans Dag!

    Svara

Skriv en kommentar.