Enkel coleslaw

Vilket härligt återseende vi hade hemma igår. En vän och hennes pojkvän, som flyttat till Göteborg, var hemma och vi satt många timmar och pratade och åt gott. Tidigare sågs vi i princip varje dag, då vi gick i skolan tillsammans och senare även bodde (i princip) grannar. Nu har det gått några månader sedan sist. Sådana tvära ändringar är svåra att vänja sig vid! Efterrätten stod gästerna för och det blev marängtårta med jordgubbar och dajm, så gott! Maten stod vi för och det blev hemmagjorda hamburgare med goda tillbehör, ugnsrostade nypotatisar och rädisor och en krämig coleslaw.

Enkel coleslaw

Coleslaw är så himla enkelt och gott, och håller dessutom flera dagar utan att bli ofräsch. Coleslawen kan du därför göra en stor sats av och njuta av i flera dagar. (Billigt är det, dessutom!)

En klassisk coleslaw innehåller ofta vitkål, morot och lök, men jag brukar byta ut löken mot äpple. Det blir lite syrligare och mycket gott! Jag gör gärna min coleslaw lite extra krämig med mycket turkisk yoghurt och lite mindre majonnäs.

Coleslaw med äpple (4 port.)

7 dl vitkål
1 morot
1 äpple
1 1/2 dl turkisk yoghurt/crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
Salt, peppar

Strimla vitkålen tunt, det går snabbt och enkelt med en osthyvel. Finstrimla eller riv moroten och äpplet. Pressa ur vätskan ur det rivna äpplet. Blanda med resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Låt gärna coleslawen stå en stund innan servering.

Vardagsmat, enkel coleslaw

10 kommentarer

Skriv en kommentar.