Daniels chili con carne med lövbiff

Jag kommer aldrig att glömma första gången jag sov över hos dig. Jag skulle hem runt åtta på kvällen och vi pussades väl lite för länge, skyndade till busshållplatsen vid simhallen och såg bussen köra därifrån. Det gjorde mig ingenting – då fick jag ju några timmar extra med dig innan nästa buss gick. Vi traskade hem till dig igen och orkade sen inte gå ner till simhallen igen för att ta nästa buss, utan ställde oss vid hållplatsen för stadsbussen som skulle ta mig ner till stationen där jag kunde byta buss.

Jag vet inte hur länge vid stod vid busshållplatsen, lite nervöst nykära och stelfrusna i januarikylan. Det kom såklart ingen buss, och efteråt har vi skojat om att det var du som mutat busschauffören att köra en annan runda. Just då var det inte lika roligt, eftersom vi precis hade träffats och jag skulle jobba dagen efter och inte riktigt planerat att inte sova hemma den kvällen. Som den gentleman du är, erbjöd du mig din säng medan du knölade ner dig i din hårda IKEA-soffa.

Det är de där gamla minnena och de små sakerna som ingen annan kanske ens lägger märke till, som får min mage att knyta sig av kärlek. Den där känslan som är så svår att förklara, du vet. Hur du drar handen genom håret och tittar upp och ler, hur du för hundrade gången tålmodigt och försiktigt väcker mig när jag somnat i soffan och hur du i alla möjliga och omöjliga situationer alltid har något roligt att säga.

Första gången du lagade mat till mig så kröp jag upp vid ditt runda köksbord medan du kokade ihop vad som skulle bli det som idag är din paradrätt – chili con carne med lövbiff. Jag har gjort den själv några gånger, men det blir liksom inte detsamma…

Nu har jag levt på fiberfattig brittkost i fem dagar och längtar inte bara efter en god, hemlagad chili con carne med lövbiff utan såklart också efter dig. Hur bra jag än har det så längtar jag alltid hem till dig. Och idag är det dags. Vi ses ikväll, älskling.

Enkel chili con carne med lövbiff

Även om du inte har minnen av fjärilsfladdrande magpirr så smakar denna chili con carne alldeles fantastiskt. Snabbt går det, också. Så här gör Daniel sin goda chili con carne:

Daniels chili con carne med lövbiff (4-6 port.)

600 g lövbiff
Smör/olja att steka i
2 pkt stora, vita bönor, ca 460 g avrunnen vikt
2 pkt krossade tomater, ca 800 g
300 g chilisås av tomattyp (t.ex. 1/2 flaska Felix chilisås)
1 nypa chiliflakes
Salt, peppar

Till servering:

Gräddfil
Bröd

Strimla lövbiffen och stek i en stor gryta. Skölj bönorna och låt rinna av. Tillsätt bönor, krossade tomater och chilisås till grytan och låt alltsammans koka ihop några minuter. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.

Servera med en rejäl klick gräddfil och gärna också en bit gott bröd.

11 kommentarer

 1. Härligt med kärleksminnen! Min sambos första måltid till mig var en kryddstark tomatsoppa med majs, rosmarin, vitlök, gräddfil och nachochips.. Inte HELT olikt :)

  Svara
 2. Gud vad jag blir varm i hjärtat när jag läser din text! Kärleken är ju bara för underbar! :)
  Snart snart träffar du din Daniel igen! Och hoppas att er kärlek kommer bara att växa! :)
  Kram kram
  //Lana

  Svara
 3. Vad gulligt skrivet – han måste ha blivit glad din Daniel när han läste det och du var på resande fot. Inget dåligt matminne heller, speciellt som det går att återuppleva om och om igen via tallriken :-)

  Svara

Skriv en kommentar.