Enkel och billig smörgåstårta till påskmiddagen

Vad har ni för påsktraditioner i din familj? Till skillnad från julen, så tycker jag att påskens vad-var-hur skiljer sig en hel del från familj till familj. Vi brukar vara hos farmor och farfar och äta påskbord på långfredagen. Men i år missar jag det helt och hållet!

Som jag nämnt tidigare så åker jag iväg på välbehövlig och efterlängtad weekendresa på skärtorsdagen (på min kvast, höhö) och blir borta hela påsken. Men jag lider inte för det – även om jag kommer sakna sambon som jag lämnar alldeles allena hemma.

Enkel smörgåstårta med tonfisk

Hos farmor blir man inte bara bjuden på påskbord utan man kan också bli bjuden på denna eminenta smörgåstårta. Den är så enkel och billig att göra att den lätt kan klassas som vardagsmat. Bara rör ihop och varva – sen är smörgåstårtan klar!

Precis som annan smörgåstårta så smakar den bäst dagen efter. Alltså – gör på skärtorsdagen, dekorera och servera på långfredagen!

Farmors enkla smörgåstårta (6-8 port.)

6 ägg
3 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 dl majonnäs
(1/2 purjolök)
1 burk tonfisk, ca 150 g avrunnen vikt
6 skivor hönökaka
1 1/2 dl hackad smörgåsgurka, typ bostongurka
3 tomater

Koka äggen hårdkokta (10 min från kokande vatten) och låt svalna. Vispa grädden och blanda med crème fraiche, majonnäs, finstrimlad purjolök och tonfisk till en röra. Varva röran med hönökaka i två lager. Toppa med ett sista lager bröd och dekorera med bostongurka, hackade tomater och hackade, hårdkokta ägg.

Billig och enkel smörgåstårta
Enkel smörgåstårta som blir klar snabbt. Perfekt smörgåstårta att bjuda på i påsk!

Publicerat i Billig vardagsmat, Fisk & skaldjur, Fredagsmys & vardagslyx, Middagstips, Paj, pizza & piroger, Snabba middagstips.

9 kommentarer på "Enkel och billig smörgåstårta till påskmiddagen"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*