Allt-i-ett-rätt med fläskkotletter

Allt-i-ett i ugnen, enkel middag

Jag vet att grillens lågor lockar så fort du känner vårens första solstrålar värma, men glöm för guds skull inte bort ugnen. Är du inte försiktig kanske han inte har lust att vänta på att du ska komma krypande tillbaka när höstlöven faller. Då tar han sin lilla kappsäck och traskar iväg till någon som tar hand om honom bättre.

Skäm bort honom – och dig själv – med världens enklaste middag. Skivor av fläskkotlett, några potatisar i klyftor, lite körsbärstomater, olja och kryddor.

… Och skjuts in i ugnen!

Enkel allt-i-ett-rätt med fläskkotletter (4 port.)

1 kg potatis, fast
500 g fläskkotletter
1 näve körsbärstomater
Olja
Salt, peppar
Salvia (alt. annan örtkrydda)

Äppel- och ostkräm:

2 äpplen
2 dl riven ost
2 dl turkisk yoghurt (alt. crème fraiche, gräddfil eller liknande)
Salt, peppar

Sätt ugnen på 225°. Skär klyftpotatisen i klyftor och sprid ut på en plåt tillsammans med fläskkotletterna. Vänd runt med olja, salt, peppar och salvia. Stek mitt i ugnen i 25-30 min. Under tiden, blanda ihop äppel- och ostkrämen. Riv äpplen och krama ur vätskan. Blanda med riven ost och yoghurt. Smaka av.

Om du vill ha mer färg på kotletterna, bryn dem hastigt i het stekpanna innan du slänger dem i ugnen, eller lura dig själv genom att gnida in köttet med mörk soja.

11 kommentarer

 1. Jag håller med! Ugnen är min bästa matlagnngspryl. Steka är inte för min mage, nej ugnsbakat och allt-i-ett är perfekt.

  Ha en riktigt fin söndag! Kram!

  Svara
 2. Mmm…så gott! Älskar sådana recept speciellt på fläskkotletter! Det sparas direkt! Tack tack!
  Ha en fin dag!
  Kram kram
  //Lana

  Svara

Skriv en kommentar.