En lista om mat

Det ekar tomt i statistiken (inte helt tomt tack och lov), och på något sätt är det härligt att se att ni funderar på annat än mat nu under sommaren. Maten blir lite mer som den blir – visst är det skönt när det finns utrymme för det?

Sommaren ger också utrymme för ett lite annorlunda inlägg här på bloggen, där du får  lära känna mig lite mer. Som idag – en lista om mat. Berätta gärna om dig själv – vad svarar du på de här frågorna? Vore så kul att höra dina tankar!

Vilken är den godaste pastarätten?
Den här!

Hur var du med maten som liten?
Jag åt det mesta och i så stora mängder som tilläts. Matälskare från start, precis som syrrans lilla dotter. Det är mosters tjej, det!

Den bästa smaken på chips?
Vinägerchips är otroligt svåra att sluta äta. Vilket är konstigt, för de är ju egentligen inte särskilt goda.

Topp 3 bästa produkterna eller råvarorna?
1: Ägg, för mångsidigheten.
2: Ost, för att ost gör all mat godare.
3: Frysta grönsaker, för att det alltid finns grönsaker hemma.

Om du var tvungen att bara äta mat från en matkultur resten av ditt liv, vilken skulle du välja?
Svensk husman.

Vad tycker du att den ultimata tacon ska innehålla?
Frukt! Ananas eller banan – eller båda! Mer frukt i mat. Mmmhm.

I vilken form är potatis som allra godast?
Klyftpotatis med riktigt krispig yta. Oemotståndligt.

Har du någon dyr matvana?
Nja, jag är nog inte så dyr i drift. #älskakorv

Vad lagar du om du har minimalt med tid i köket?
Det här!

Vad är din paradrätt?
Det är svårt att ha en paradrätt som matbloggare – alltid nya receptidéer som gror. Men kanske det här?

Topp 3 restauranger i staden där du bor?
Jag kan ju inte bo i Växjö utan att svara PM & Vänner, eller hur? Massimo är alltid poppis. Ett Kvarters trädgård är fantastisk på sommaren.

Vad består den bästa vardagsfrullen av?
Smoothie med flingor och ett kokt ägg. Eller knäckebröd med bregott och nyöppnad (viktigt!) prästost.

Vilken är den senaste råvaran eller maträtten som du lärde dig att tycka om?
Avokado (Tack Daniel!)

Finns det någon mat som du inte skyltar med att du gillar?
Burkskinka! Fulmat och så dyrt för vad man får. Men till färskpotatis, gräddfil och gräslök. Mmm.

Din bästa budgeträtt?
Den här! Eller mat av sånt som växer i trädgården, som rabarberkräm. Gratis är gott!

Vad brukar du käka till lunch?
Rester från gårdagens middag, sallad från Ica eller på lunchrestaurang med syrran eller fästmannen.

Vad är det bästa att äta och dricka på en fredagkväll?
Grillat till middag och chailatte framför teven. #partytjejen

Vilken maträtt tycker du att fler borde upptäcka?
Den här!

Dela med dig av något smart matlagningsknep!
Så sjukt o-innovativt, men på riktigt: Smaka av, smaka av, smaka av. Salt, peppar, socker och typ citron. Salt, pepprigt, surt och sött makes all the difference.

Vad lagar du om du ska laga mat åt många personer?
Lasagne, för att det går att förbereda långt i förväg (mer tid med gästerna!) och för att alla – ALLA – älskar lasagne.

Vilken är den godaste såsen?
Ruccolakräm. Sååå gott! Kall sås är bäst.

Vilken råvara önskar du vore i säsong?
Om tomater alltid vore i säsong, vore jag lycklig. De är ju så goda nu på sommaren!

2 kommentarer

Skriv en kommentar.