Dragonkycklingklubbor i ugn

För ett tag sen gick jag igenom bloggens arkiv och kom fram till att under dess halvåriga historia så har jag ätit och bloggat om kyckling sexton gånger. (Lite trivia på det: det innebär att jag äter kyckling ungefär var nionde dag.) Alla gånger – och här kommer det pinsamma – så har det varit kycklingfilé i en eller annan form. För att visa mig själv och alla andra att det inte är kycklingfiléer som vandrar omkring och sprätter så kommer här ett recept på kycklingklubbor. Saftiga, mjuka, go’a kycklingklubbor med krispigt skinn i en tomatig, gräddig sås med smak av dragon. Kycklingklubborna är dessutom billigare i inköp än filéerna. Inte så tokigt alls.

Dragonkycklingklubbor i ugn

Kycklingklubborna hamnar väl i facket vardagslyx då de är billiga nog att äta vilken torsdag mitt i månaden som helst, men goda nog att bjuda svärmor på.

Dragonkycklingklubbor i ugn (4 port.)

Kycklingklubborna:

4 kycklingklubbor, drygt 1 kg
Olja
Salt, peppar
1/2 – 1 msk torkad dragon

Dragonsåsen:

1 burk passerade tomater, ca 500 g
2 msk tomatpuré
3 dl grädde
1 msk torkad dragon
(1/2 tsk sambal oelek)
2 msk kinesisk soja
1 1/2 msk kycklingfond (alt. 1 buljongtärning)

Sätt ugnen på 200°. Badda kycklingklubborna med lite olja, salt, peppar och dragon. Stek högt upp i ugnen i 10 min, medan du värmer ingredienserna till dragonsåsen i en kastrull. Häll såsen runtom kycklingklubborna och stek i mitten av ugnen i ytterligare 30 min, medan du fixar tillbehör, dukar och samlar ihop familjeskocken runt bordet. När köttsaften från kycklingklubborna är helt klar är det färdigt.

Servera kycklingklubborna med potatis, ris eller annat gryn och en stor sallad. För kolhydratsjägaren passar det fint med bara en sallad till. (Fetaost smakar inte helt tokigt. Just sayin’.)

Kycklingklubbor i ugn med dragonsås
Mmm. Ser fram emot min lunchlåda imorgon.

7 kommentarer

  1. Goda klubbor! Jag borde följa ditt exempel och inte bara laga till filéer, speciellt som det andra köttet är både saftigare och smakrikare. Hel kyckling steker jag i ugnen ibland men nu är siktet inställt på att testa egna klubbor. Tack för inspirationen!

    Svara

Skriv en kommentar.