Dipp till grönsaker: Jordnötsdipp med yoghurt

Dip till grönsaker

Holiday-dipp på pulver i all ära, men… Här kommer ett snabbt recept på en egen, hemmagjord dipp! Vi åt dippen till grönsaker, men den funkar säkert till lättsaltade chips också. Eller kanske rotfruktschips?

I grönsaksväg gillar jag bäst att dippa morötter, men det finns ju massor av grönsaker som är goda att dippa. Sockerärter, rå broccoli, gurka… Har du några andra förslag på grönsaker som är goda att dippa?

Jordnötsdippen är god till fredagsmyset, men också som kall sås till grillad kyckling och ris. Använd gärna osötat jordnötssmör. Både krämigt och knaprigt jordnötssmör funkar bra.

Jordnötsdipp med yoghurt

1/2 dl jordnötssmör
1/2 dl naturell yoghurt
1/2 lime
(Salt)

Blanda jordnötssmör med yoghurt, rivet limeskal och pressad lime. Smaka av.

Jordnötssmör och yoghurt
Dip med jordnötssmör och yoghurt

Mer fredagsmat finns här. Trevlig helg!

2 kommentarer

  1. Alltså i år har jag börjat gilla tre nya saker, och jordnötter är en av dem! Känner mig sjukt mogen! Jag har börjat ösa jordnötssmör i alla mina smoothies, och det är SÅ gott! De andra grejerna jag börjat gilla är dadlar och avokado.
    När kommer du till Kalmar förresten? :-) Stor kram!

    Svara
    • Jordnötssmör i smoothies är toppen. Fick ett tips om tahini i smoothies också, det måste jag prova. Du har blivit så hipp du! Ses jättegärna. Vi kanske helt sonika ska styra ihop något så att jag får en anledning att åka dit. Ska fundera på det, jag hör av mig. Kram!

      Svara

Skriv en kommentar.