Djävulskt gott: Diablokyckling

Jag har ganska många kokböcker hemma. Det finns de som skulle påstå att jag har jättemånga kokböcker hemma, men jag hävdar bestämt att jag skulle få plats med ett gäng till. Har du någon favorit-kokboksförfattare? Det är ingen hemlighet att jag har en förkärlek för Jamie Oliver, men vem kan tycka illa om honom egentligen?

Kyckling med diablosås

Husmorsorna gör kul kokböcker med underfundiga små texter. Receptet på den här rätten kommer från deras bok Din matkasse. Det är en spännande tomatsås med mango chutney, vitlök, timjan och senap bland annat (du hör ju – massor med smak i den här rackaren).

De föreslog grillad kyckling till såsen och jag löd. Det smakade fint och fick tummen upp både från mig och Daniel! Jag tror att en stekt fläskkotlett, köttbullar eller vegetariska bollar skulle passa minst lika bra till, om du föredrar det.

Diablosås (4 port.)

1 gul lök
Smör/olja att steka i
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 msk worchestershiresås
2 msk senap
2 msk citron
1/2 dl mango chutney
400 g krossade tomater
Salt, peppar

Finhacka löken och fräs den mjuk. Pressa ner vitlök och blanda sedan ner övriga ingredienser. Låt puttra tills såsen tjocknat lite, 5-10 min.

Kycklingklubbor med tomatsås
Diablokyckling
Servera såsen med grillad kyckling, sallad och ris, couscous, bulgur eller liknande.