Club sandwich

Club sandwich

När man serverar en smörgås i flera våningar – då vet alla att det är allvar. Då är det liksom ingen lek längre. Så in i bängen gott med saftig kyckling, rökigt bacon och krispiga grönsaker mellan krispiga, grillade bröd med chilimajonnäs. Det är nästan så man vill dregla lite, eller hur?

Köper du färdiggrillad kyckling så blir den här bamsingen en snabb lunch eller middag. För även om man ska äta ett stadigt morgonmål så vetetusan om jag känner någon som äter våningssmörgåsar till frukost… Eller jag kanske underskattar er allihop nu?

Club sandwich (4 port.)

1 dl turkiskt yoghurt (alt. crème fraiche)
1 d majonnäs
1 msk hackad, röd chili
1 limpa lantbröd
Olivolja
1 pkt bacon, ca 140 g
1 grillad, hel kyckling
1 romansallad
1 rödlök
2 tomater

Blanda turkisk yoghurt, majonnäs och chili. Ställ åt sidan medan du skivar brödet och ringlar över olivolja. Stek bröden i en stek- eller grillpanna tills det är vackert gyllene och krispigt. Stek därefter baconet krispigt. Rensa den grillade kycklingen och skär kycklingköttet i små bitar. Strimla kyckling och skiva rödlök samt tomater. Montera smörgåsen: bröd, chilimajonnäs, kyckling, bacon, sallad, rödlök, tomat, chilimajonnäs, bröd, chilimajonnäs, kyckling, bacon, sallad, rödlök, tomat, chilimajonnäs och en sista krispig brödskiva på toppen.

Gapa stort och servera eventuellt på amerikanskt vis med pommes till. För mig känns pommes alldeles överflödigt. Men överflöd är ju lite av amerikanerna grej. Fruktansvärt gott i alla fall!

Club sandwich, grillat bröd
Genom att ringla olivolja över bröden innan du grillar dem hinner brödet suga upp lite av oljan. Då blir bröden perfekt mjuka och krispiga samtidigt. Mums!

Matig lunchsmörgås, club sandwich

10 kommentarer

 1. Helt sjukt! Idag gick mina tankar till en rejäl smörgås i flera lager, att en sån borde man dra ihop snart. Och så hälsar jag på här och vad ser jag?! Precis så här skulle jag vilja ha den där Dagobertmackan, och ett par hemmagjorda frittar till skulle jag nog också kunna klämma i mig :-)

  Ser jätteläcker ut!

  Svara
 2. @Lotta
  Dagobertmacka tänkte jag också på direkt… ;-)

  @Sara
  Blir sååå sugen! Om din Club Sandwich ska utvecklas till en äkta Dagobertmacka så föreslår jag ytterligare lager med stekt ägg, kanske en liten rest stekt potatis, eller kantareller… ;-)

  Ha en bra lillelördag!

  Svara

Skriv en kommentar.