Chorizofyllda paprikor med quinoa och fetaost

Fyllda paprikor med chorizo och quinoa

Så vad har vi i den här, eh, något överfulla formen, då?

Veckans fredagsmys-tips är en retroklassiker i ny kostym, med en kryddig fyllning med chorizo, tomat, timjan, oliver och fetaost. Inspirationen till denna rätt kommer från kokboken Din Matkasse. Jag justerade lite här och var i receptet för att få det som jag ville ha det. Jag använde exempelvis quinoa som är helt glutenfritt och mättar skönt. Sånär som på fetaosten är den dessutom mjölkfri.

De här paprikarackarna är kryddiga utan att vara särskilt starka, mättande av chorizon och quinoan och framför allt mycket, mycket goda!

Chorizofyllda paprikor med quinoa och fetaost (4-5 port.)

4-6 paprikor
300 g chorizo
1 gul lök
Smör/olja att steka i
(200 g oliver)
3 msk tomatpuré
2 tsk timjan
1-2 vitlöksklyftor
4 dl kokt quinoa (alt. ris, bulgur eller liknande)
200 g fetaost
Salt, peppar

Till servering:

Tomatsås (hemmagjord eller köpe, t.ex. färdig pizzasås)
Sallad

Värm ugnen till 200°. Dela paprikorna på längden, kärna ur och lägg i en ugnsfast form. Grilla mitt i ugnen medan du gör fyllningen. Tärna chorizon och hacka löken. Stek korven och lägg sedan i löken och låt den fräsa tills den är mjuk. Hacka oliverna och tillsätt dessa, tomatpuré, timjan, pressad vitlök och quinoa. Smula ner hälften av fetaosten och rör om tills osten smält. Fyll paprikahalvorna med fyllningen och toppa med resten av fetaosten i smulor. Gratinera mitt i ugnen i ytterligare 20-30 min.

Tomatsås och en sallad är gott till.

Om du bara inte orkar:

Gör fyllningen och servera som den är tillsammans med en kall yoghurtsås (med örter och vitlök, kanske?) och en pizzasallad med vitkål och grillad paprika. Snabb middag!

Fyllda paprikor - 70-tals retromat
Här har de varma paprikorna fyllts. På med lite smulad fetaost och skjutsa in i ugnen!

Chorizofyllda paprikor med fetaost Fylld paprika, fredagsmys

8 kommentarer

  1. Låter väldigt gott! Mums!
    Jag brukar fylla paprikor med köttfärs, men den här fyllningen låter mycket gott! Detta måste jag testa! :)
    Ha en fin helg!
    Kramar!
    //Lana

    Svara

Skriv en kommentar.